Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Politiker ryter till

Kurt Rikard Lindgren (LP) upplever sina politikerkollegor i Heby som nonchalanta, likgiltiga och politiskt ointresserade.

Kurt Rikard Lindgren (LP) rasar mot den nonchalans som Hebypolitikerna visade under förra veckans debatt i Heby kommunfullmäktige. Han efterlyser ett betydligt större intresse och engagemang för framtiden.

– Debatten var inte bara tam, den var ohyggligt okunnig. Med erfarenhet sedan flera år tillbaka törs jag säga att ett stort antal politiker, i icke ledande ställning, är kunskapslösa och likgiltiga. De deltar i politiken mest av sociala skäl, säger en mycket irriterad Kurt Rikard Lindgren (LP).

Han syftar på den första allmänpolitiska debatten som ägde rum i kommunfullmäktige förra veckan. Till debatten var Torbjörn Eriksson, styrelseordförande och ägare till Zetterbergs i Östervåla och Mats Carlsson, Vittinge byalag och tidigare näringslivsledare, inbjudna som inledare. De gav tips och utvecklingsidéer till de samlade politikerna. Mats Carlsson visade dessutom faktiska siffror och prognoser där grunden var hämtad från kommunens egna siffror.

Kurt Rikard Lindgren anser att många av de närvarande politikerna tycktes leva i en helt annan och mer bekymmerslös värld. Hans känsla var att de omedelbart gick i försvarsställning i stället för att ta till sig av det som framfördes.

– De bleka svar som politikerna framförde på kritiken från de inbjudna gästerna var försvarsattityder byggda på okunskap och ett betydande mått av likgiltighet.

Han efterlyser nu ett betydligt större engagemang och intresse för de framtida frågorna hos sina kollegor.

Annons
Annons
Annons