Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Elever fick lite känsla av OS

Olympic Day lockade mängder av skolelever från Heby kommun till Tegelvallen. Väl där fick de bland annat träffa ett helt gäng med olympier.

Olympiern i skytte Nathalie Larsson här omgiven av Tärnsjöeleverna (från vänster) Emilia Nordin, Tilda Jansson och Rebecka Sahlberg. Foto: Leif Lundberg

Det var i måndags och tisdags som Tegelvallen var platsen för Olympic Day. Kommunens skolelever fick då prova på olika idrotter tillsammans med lokala idrottsföreningar.

Dessutom medverkade fem olympier som inspiratörer under idrottsdagarna.

Idrottsdagen för Heby kommuns skolelever årskurs 2-5 inleddes med att de fem olympierna Nathalie Larsson (skytte), Danijela Rundqvist (ishockey), Markus Oscarsson (kanot), Johan Röjler (skridsko) och Johan Lewén (skicross) marscherade in på gräsplanen bärande den olympiska flaggan.

Kommunalrådet Marie Willén, som höll välkomsttalet, kommenterade strax före invigningen arrangemanget för Sala Allehanda:

– Jag tycker det är jättepositivt att alla barn och ungdomar får möjlighet att testa olika idrotter och det inom Olympic Day tillsammans med olympier. Det ger en extra upplevelse och kvalité av idrottsdagen.

Svenska olympiska kommittén står bakom idrottsdagen och sportskytten Nathalie Larsson arbetar som projektledare.

– Hela syftet är att få fler barn att idrotta och uppleva att det är jättekul att idrotta och att de ska se att det finns en idrott för alla, säger hon.

Eleverna verkar gilla arrangemanget och vid parkeringen har Ebba Lindén från Östervåla just kommit tillbaka efter en runda på en mountainbike.

– Det var kul men jobbigt, säger hon med lite flås i halsen och fortsätter:

– Jag har inte provat på mountainbike tidigare men skulle gärna vilja prova på det flera gånger.

Annons
Annons
Annons