Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Folkfest när våren firades in i Sala

Salaborna gick man ur huse för att se på cruising, lyssna på musik, vårtal och galna pirater på Valborgsmässoaftonen. Och när stadsparken tömdes på folk vid 22-tiden fortsatte festen i Folkets park. Polisen rapporterade vid 22.30-tiden om en hittlls lugn kväll med lite ungdomsfylleri.

Nu pryder Jan-Erik Svennbergs Klippmoské en av holmarna.

I år hade firandet i stadsparken ett aningen förlängt program. Adamskören inledde dock sedvanligt kvällen med att hälsa våren välkommen genom att bland annat sjunga Sköna maj. Därefter tog Sala Blåsorkester vid och denna bjöd på överraskande nummer. Efter att ha spelat årets vinnarlåt i melodifestivalen, You, fick åskådarna plötsligt höja blickarna till scenvagnens tak. Där rev Nikolai Meurman av sin egen version av Sean Banans ”Copacabanana”, vilket fick hela publiken att hänga med på noterna. Den här gången hade dock Nikolai Meurman valt att lämna den gula banandräkten hemma.

På plats för att underhålla fanns även duon Anna-Carin Ankarås Ökvist och Anders Larm samt de glada Täljstenspiraterna. Årets vårtalare, kulturentreprenör Petra Jablonski, talade sedan om för Salaborna hur viktig kulturen är i våra liv och att det är viktigt att vi tycker till om denna. Hon delade också med sig av Karin Boyes kända dikt ” När knoppar brister” samt sjöng låten Summertime. Firandet i stadsparken avslutades med invigning av konstnären Jan-Erik Svennbergs klippmoské på en av holmarna i Ekeby dammar samt ett hejdundrande fyrverkeri.

Se ett bildspel från Valborgsmässofirandet här.

Glada deltagare i cruisingen.

Fontänen i Ekeby dammar är ett säkert vårtecken.

Täljstenspiraterna bjöd på Kalle Teodor ur Pippi Långstrump och mycket annat.

Salas Kulturentreprenör, Petra Jablonski, talade om vikten av kultur och bjöd själv både på dikt och sång.

Kön av glänsade amerikanska bilar var lång.

Anna-Carin Ankarås Ökvist och anders larm underhöll med låtar som Himlen runt hörnet och Regn hos mig.

Brasan i stadsparken gick att tända när firandet drog i gång. Då hade de hårda vindarna äntligen avtagit.

Cruisingen gick genom hela centrum och ända upp till Folkets park.

Annons
Annons
Annons