Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa vecka sätter Ransta fokus på bokläsning och berättande

Under vecka 2 fylls Ransta Nästa Bygdegård av läsprojekt av olika slag.

Annons

Det nationella projektet "Det är väl ingen konst att läsa?", som drivs av Bygdegårdarnas Riksförbund, som gör ett stopp i Ransta 10–15 januari, i bygdegården som är inrymd i det gamla stationshuset i Ransta.

Grunden i projektet är en bilsläpkärra fylld med böcker, läsmiljöer med mera och sen är det upp till den lokala värden/arrangören att tillföra programpunkter och sätta en lokal prägel på innehållet.

Det gamla stationshuset innan det rustades upp och blev bygdegård (bilden tagen 2002).

Under den vecka som kärran är i Ransta genomförs en mängd aktiviteter som har koppling till läsfrämjande ur ett bredare perspektiv.

På tisdag arrangeras dockteater och författarbesök av Mats Svegfors.

På onsdag blir det låtskrivar-workshop.

Torsdag ägnas åt en presentation av manuset till pjäsen om Brita Nilsson, syster till Salaligans ledare Sigvard Thurneman. Teaterpjäsen har premiär den 3 februari.

Lördag bjuds besökarna på en förhandsvisning av teaterföreställningen Momo eller kampen om tiden.

På söndag är det invigning av bokholken i Ransta – ett fritt bibliotek där alla kan dela med sig och låna en bok när man passerar, ett komplement till biblioteksfilialen. Veckan avslutas med Mamma Mu-film och diskussion om hur läsning kan främja barns språkutveckling.

De lokala arrangemangen i Ransta genomförs av Ransta Nästa Bygdegårdsförening i samverkan och med stöd av Sala kommun, Lantbrukarnas Riksförbund, Bygdegårdarnas Riksförbund, Studieförbundet Vuxenskolan och PRO-Ranstaorten.

Läs också: Ransta Nästa Bygdegårdsförening blev Årets Västmanlänning

Mer läsning

Annons