Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt avtal ska ge fler möjlighet att vara med och utveckla sitt boende hos Salabostäder

Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Salabostäder AB har slutit ett nytt boinflytandeavtal.

Annons

Överens om ett nytt boinflytandeavtal är, från vänster, Rolf Meiding, ordförande Hyresgästföreningen Sala-Heby, Terese Sandberg, verksamhetsutvecklare Hyresgästföreningen Aros-Gävle och Bernard Niglis, vd Salabostäder.

Det gamla boinflytandeavtalet sades upp den 1 januari 2016 och efter det har det alltså inte funnits något avtal. Med det nya boinflytandeavtalet vill parterna fånga upp hyresgästernas engagemang och ge fler möjlighet att vara med att utveckla sitt boende och bostadsområde.

Ansvaret för inflytandefrågorna flyttas närmare hyresgästerna och därmed får de större möjlighet att tycka till om sitt boende.

Hyresgästerna garanteras också bättre information om underhållsplaner och planerade förändringar i Salabostäders bostadsområden.

– Det är ett riktigt bra avtal vi har arbetat fram som ger hyresgästerna möjlighet att vara med och påverka i frågor som rör deras boende, säger Terese Sandberg, verksamhetsutvecklare, Hyresgästföreningen Aros-Gävle.

LÄS OCKSÅ: Salabostäder gör förändringar för bostadskön: "Det känns orättvist"

Även Salabostäders vd Bernard Niglis är nöjd med avtalet.

– Det känns riktigt bra att vi äntligen landat i ett avtal som båda parter känner sig nöjda med och som vi kan arbeta med som grund under kommande år, säger Bernard Niglis.

Hyresgästföreningen kommer med hjälp av överenskommelsen att erbjuda fler aktiviteter som ökar hyresgästernas inflytande, exempelvis bostadsmöten och trygghetsvandringar.

– Det nya avtalet är mer nytänkande och beskriver formerna för hur vi vill samarbeta på ett tydligare sätt än det gamla. Avtalet ger bra förutsättningar för oss att samarbeta med Salabostäder och ha bra mötesplatser med dialog. Avtalet är en möjliggörare till att hyresgästerna ska få ett inflytande kring sitt boende, säger Terese Sandberg.

LÄS OCKSÅ: Dags att Salabostäder visar samarbetsvilja

LÄS OCKSÅ: Visst vill vi samverka med Hyresgästföreningen

LÄS OCKSÅ: Bra att Salabostäder vill samarbeta med Hyresgästföreningen

Mer läsning

Annons