Annons

Annons

Annons

Sala

Josefine fick blodad tand efter kurs

”Jag är taggad att möta min publik, i min stad, men är sjukt nervös”. Det säger Salabon Josefine Axefall inför sitt deltagande på Sala Comedy Club på tisdag.

Bild: Mikael Stenkvist

Annons

Josefine Axefall har gjort stand up i cirka 1,5 år.

– Det var min coach som sade åt mig att gå en kurs i stand up för två år sedan. ”Aldrig! Är du galen?” sade jag då.

Men Josefine Axefall gick kursen och det har hon inte ångrat. Hon har gjort en del stand up-framträdanden på olika klubbar.

– Jag fick blodad tand och jag är glad att hon coachade mig.

Josefine Axefall, som sitter i rullstol efter att ha brutit ryggen två gånger, föreläser om bland annat motivation och målmedvetenhet. Men på sina stand up-framträdanden blir det förstås mer lättsamt.

Annons

Annons

– Självklart kommer jag att prata om handikapp, ur mitt perspektiv. Sedan gillar jag att prata om mig själv, säger hon utan att vilja avslöja alltför mycket om sitt framträdande på tisdag.

Hur känns det att göra stand up på hemmaplan?

– Det är läskigare inför folk man känner. När Jocke Björkvall frågade om jag ville vara med tackade jag ja. Då tänkte jag att det skulle bli som den första gången på Johanssons. Senare fick jag se på en affisch att Måns Möller skulle komma hit och att det var på Centrumbiografen. Det var inte riktigt det jag tackade ja till, säger hon och ler.


Mikael Stenkvist

0224-561 51
mikael.stenkvist@salaallehanda.com

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan