Annons

Annons

Annons

Sala

Salabo blev Västerås roligaste komiker

Komikern Josefine Axefall plockade hem titeln Roligast i Västerås 2016.

Bild: Arkivfoto

Annons

När årets lokala humortalanger i Västerås skulle koras i lördags var det Salabon Josefine Axefall som kammade hem vinsten.

- Jag känner mig lite som västeråsare också eftersom jag är född där. Men i själ och hjärta är jag Salabo, säger en glad Josefine Axefall när SA når henne.

Västerås comedy festival gick av stapeln i helgen och under lördagen var en av programpunkterna just Roligast i Västerås 2016. Josefine Axefall tävlade då mot flera andra lokala talanger, varav somliga aldrig kört stand up på en scen tidigare, något hon själv tycker var väldigt modigt.

Annons

- Det var ett starkt motstånd. Flera av de tävlande hade aldrig stått på en stand up-scen tidigare, och det var verkligen galet modigt av dem, säger hon.

Se mer: Här kan du se Josefine på Sala comedy club

Annons

Även fjolårets vinnare

Johan Seige deltog i kampen om titeln, men Josefine Axefall var den som vann juryns och publikens gunst.

- Eftersom att motståndet var så starkt som det var känns det galet och fantastiskt roligt och överraskande. Sedan är jag så att när jag går in i en tävling så vill jag vinna den, säger Josefine Axefall.

Läs mer: Josefine fick blodad tand efter kurs

Under sitt fem minuter långa gig skämtade hon bland annat om att vara mamma, om forskning och om handikapp. Själv är hon rullstolsburen och hon menar att det faller sig naturligt att skämta om.

- Eftersom jag då sitter i rullstol skämtar jag självklart mycket om handikapp. Det hör till självklarheten, säger Josefine Axefall.

Tidigare har Josefine Axefall synts på bland annat Sala comedy club. Men för den som missat det och vill se henne köra sin stand up, besöker hon Uppsala den 2 april. Då gör hon ett framträdande på Crossfire comedy club på Restaurang Arom.

Annons

Läs mer: TV: Måns Möller drog fullt hus


Julia Engström

0224-561 38
julia.engstrom@salaallehanda.com

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan