Annons

Annons

Annons

Sala

Blev nedsmetad av hundbajs

Salakomikern Josefine Axefall fick nog av hundbajs efter att hennes rullstol blev nedkletad förra veckan.

Bild: Arkivfoto

Annons

På långfredagen var Salakomikern Josefine Axefall på väg till äggletning i parken med sin son. Men påskfirandet fick ett snöpligt slut när hon körde in i en hög hundbajs på trottoaren. Ena hjulet på hennes rullstol blev nedsmetat med hundbajs, så även hennes handske.

- Jag ville inte ta i något efteråt. Min son ville att jag skulle hjälpa honom att öppna godispåsar, men även fast jag hade haft handskar på mig så kändes det väldigt ofräscht. Jag blev mest frustrerad och irriterad, säger Josefine Axefall och fortsätter.

Annons

- I ren frustration kastade jag upp en bild på facebook om det. Och efter att jag hade lagt ut den så tänkte jag ”äh, jag lägger ut den offentligt så syns problemet lite större”. Men jag hade aldrig kunnat tro att ”lite större” skulle bli så här stort, berättar Josefine Axefall.

Annons

"Kan folk plocka upp skiten efter sina hundar, TACK!!" skrev Josefine Axefall i sitt facebookinlägg och bifogade en bild som visar hundbajset på hennes rullstol och handske. Knappt en vecka senare har inlägget delats av tusentals personer och fått många hundra kommentarer.

- Jag kan inte riktigt förstå engagemanget i det, jag har släppt det för länge sedan. För mig är det ingen grej längre. Men nu har det blivit galna proportioner. Det vore roligt om det engagerades lika mycket i andra, viktigare frågor i världen som fattigdom, krig och svält, säger hon.Läs Josefines inlägg här.

Inlägget har dock inte bara bemötts av instämmande kommentarer.

- Alla är inte helt nöjda med att jag har klagat. Alla kan inte plocka upp skiten efter sin hund, det här jag full förståelse för. Jag lade inte ut bilden för att skälla på någon som inte kan genomföra det. Men de som kan, kunde väl göra det. Det är väl trevligare för alla, även för dem, om vi har en bajsfri miljö, säger Josefine Axefall.

Sedan händelsen har Josefine Axefall även skrivit en dikt om händelsen och lagt ut på facebook.

Annons

Annons

Bild: Skärmavbild


Julia Engström

0224-561 38
julia.engstrom@salaallehanda.com

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan