Annons

Annons

Annons

Ny vårdcentral i Östervåla

Krispinsson (C) vill ha besked om Östervåla vårdcentral: "Jag får onda vibbar av det här"

För två år sedan upptäcktes en vattenläcka på Östervåla vårdcentral och verksamheten fick flytta in i moduler medan skadorna åtgärdas. Men sedan dess har frågan stannat av. Det anser Hebys landstingspolitiker Annika Krispinsson (C) som nu kräver ett svar på när vårdcentralen får tillbaka sina lokaler.

Ännu finns inga klara besked om när primärvård och folktandvård kan flytta in i en permanent byggnad. Något som fått Hebys landstingspolitiker Annika Krispinsson (C) att ifrågasätta de styrandes prioriteringar.

Läs mer: Blöt start på veckan på vårdcentral

Annons

I en interpellation ställd till fastighetsnämndens ordförande i landstinget, Johan Edstav (MP), frågar hon när vårdcentralen kommer att kunna flytta in i permanenta lokaler och hur planeringen ser ut.

– Det händer ingenting i frågan. Jag får onda vibbar av det, för ambitionen var från början att renovera lokalerna. Sedan kom man på att lokalerna kanske inte var helt bra för verksamheten och då kunde man i stället passa på att se över hur lokalbehovet ser ut. Det är förstås jättebra att göra i samband med vattenläckan, men nu går tiden och det händer ingenting, säger Annika Krispinsson.

Annons

Läs mer: Vårdcentral får lämna skadade lokaler

Annika Krispinsson (C) landstingspolitiker från Heby kommun.

Bild: Julia Engström

Under april i år ställde hon samma fråga till dåvarande nämndordföranden Robert Damberg och fick till svar att landstingsstyrelsen planerade att fatta beslut om lokalerna under våren. Därefter räknade man med att byggnaden skulle kunna stå färdig under våren 2018. Ett svar som Krispinsson nu befarar inte längre gäller.

– Jag vill inte skrämma upp Östervålaborna, för jag tror att det kommer att ordna sig, men vi behöver få svar om hur det ser ut i tid. Så att Östervålaborna kan känna sig trygga med att man får ha en vårdcentral kvar på orten.

Annons

SA har sökt Johan Edstav (MP) som ännu inte har kunnat kommentera frågan.

Läs även: Efterlyser svar om stängd mottagning


Julia Engström

0224-561 38
julia.engstrom@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan