Annons

Annons

Annons

Division 1 herr

Bekräftar kontraktsförslag från Skiljebo – men vill till VSK Fotboll: "Det vore en stor möjlighet"

Frankes mittfältsspets Oscar Danielsson har fått ett kontraktsförslag av Skiljebo. Han hoppas dock spela i norrettanklubben VSK Fotboll nästa säsong.
– Jag har bara gjort en säsong i division 2 men känner att jag vill vidare, säger han.

VSK Fotbolls manager Johan Mjällby och Frankemittfältaren Oscar Danielsson.

Bild: VLT/Montage

20-årige mittfältaren Oscar Danielsson var gångna säsongen en av de bästa spelarna i nykomlingen Franke – som dock åkte ur division 2 norra Svealand.

Efter säsongen har han jagats av Skiljebo. Och provtränat med VSK Fotboll.

Nu bryter den bollskicklige mittfältaren tystnaden om sin situation.

– Jag har tränat med VSK gångna veckan och gjorde en träning veckan före det. Det har känts jäkligt bra. Framför allt har det varit kul att träna med ett bättre lag. Det är högre tempo, bättre toucher och ett snabbare spel. Det var trevliga grabbar och kul att träna med dem, säger Oscar Danielsson.

Annons

Efter säsongen fick han ett kontraktsförslag från Skiljebo.

Annons

– Det stämmer. Men sedan har jag inte hört så mycket från dem de senaste två veckorna. Just nu har jag bara fokus på att träna med VSK denna vecka också innan de tar uppehåll en månad, säger Danielsson.

Han vill helst inte spela i Franke nästa säsong.

– Det är jättekul att spela i Franke och det är ett bra lag och bra grabbar. Men efter att äntligen ha fått ta steget upp från division 3 till division 2 vill jag helst inte tillbaka ner igen, säger Danielsson.

Var spelar du helst nästa säsong – VSK eller Skiljebo?

– Det vore en stor möjlighet att spela för VSK och jag vill göra det om det finns en chans. Jag har bara gjort en säsong i division 2 men känner ändå att det gick bra och jag vill vidare. Just nu har jag ingen aning om hur det blir utan vi får se vad som händer. Men jag stänger inga dörrar.

Johan Mjällby, VSK Fotbolls manager, till vänster, med tränarna Thomas Gabrielsson och Leif Berg.

Bild: William Holm

Danielsson har fått beröm av VSK-managern Johan Mjällby.

– Han sa att han hade fått ett bra intryck av mig och att han gillade det han såg. Sedan gav han mig några tips, för om det skulle bli någonting. Han gillar spelare som sliter hela tiden, i alla situationer. Han sa även några individuella grejer, detaljer i positionsspelet till exempel.

Annons

Så här sa Mjällby om Danielsson i en intervju med Sporten:

Annons

– Jag gillar vad jag ser, det gör jag. Han har bra kvalitet, är hungrig, trygg med bollen och ganska rivig också. Så absolut. Vi ska se lite mer av honom och så får vi se om vi båda kommer överens och vill ha ett samarbete så kanske det blir någonting.

Danielssons kontrakt med Franke sträcker sig även över nästa säsong.

– Men om någonting blir aktuellt med en annan klubb på högre nivå tror jag att vi kommer att kunna lösa det, säger Danielsson.


William Holm

021-19 92 28
william.holm@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan