Annons

Annons

Annons

Sala centrum

Kvinnojouren till Gallerian – uppmärksammar internationell dag mot kvinnovåld

På fredag är det FN:s internationella dag internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor. Kvinnojouren i Sala kommer därför att vara på plats i Gallerian för att dela information.

– Den här FN-dagen är ju central vad gäller kvinnojourens arbete. Vi möter 40-50 kvinnor per år i Sala som blir utsatta för våld. Därför tycker vi att det är viktigt att ge kunskap om det här, så att alla förstår att det är ett globalt hälsoproblem, säger Kerstin Bouvin på kvinnojouren.

Tidigare år har den lokala kvinnoorganisationen uppmärksammat dagen genom att stå på torget och tända ljus för alla kvinnor som dött av våldshandlingar. I år väljer de att sprida sitt budskap i gallerian.

Annons

Annons

– Vi vänder oss till kvinnor i alla åldrar. Vi är en kvinnorörelse där vi inte vill ha män med. De får engagera sig på annat håll. På fredag kommer vi ha en liten utställning i gallerian och dela ut visitkort och ge information till de som är intresserade. Vi vill också gärna se om vi kan få fler att engagera sig i vår verksamhet, säger Kerstin Bouvin.

Kvinnojouren kommer att vara på plats i Gallerian mellan klockan 16 och 18 på fredag.


Julia Engström

0224-561 38
julia.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan