Annons

Annons

Annons

Ishockey

Klubbarnas stora oro efter nya TV-avtalet: "Inget svar på hur vi ska lösa verksamheten"

Det nya tv-avtalet innebär att SHL-lagen får 20 gånger mer i ekonomiska bidrag, jämfört med vad de hockeyallsvenska föreningarna får. Det är något som oroar HA-klubbarna.
– När i stort sett alla resurser går till SHL blir det otroligt besvärligt. Jag har inget svar på hur vi ska lösa vår verksamhet om vi inte får tillgång till de här pengarna på ett annat sätt, säger Södertäljes klubbdirektör Mats Pernhem till Sportbladet.

Moras IK:s klubbdirektör Peter ­Hermodsson vill införa ett lönetak för SHL- och HA-klubbarna.

Bild: Anton Ryvang

Läs mer: Superavtal ger guldregn för SHL-klubbarna – men skapar gigantisk klyfta till Hockeyallsvenskan

Annons

45 miljoner kronor årligen till SHL-lagen. 2,3 miljoner till HA-klubbarna. Det är siffrorna i SHL:s nya avtal med C-more.

– Det är en oklar rollfördelning mellan de aktörer som finns och det måste tas ett samlat grepp. Det råder en otydlighet som inte är okej. Visst har förbundet släppt ifrån sig förhandlingsrätten. Men svensk hockey har ändå gemensamma utmaningar, och min förhoppning är att vi kan samlas runt dem och göra det som är bäst för svensk hockeys framtid, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem till Sportbladet.

Annons

När DT-sporten mötte Moras klubbdirektör Peter ­Hermodsson för att diskutera löner och bidragsskillnader förra veckan, reagerade Hermodsson starkt på den stora ekonomiska klyftan serierna emellan.

– Det är en horribel skillnad och det är osunt för hockeyn i stort. Det hade varit bättre om man slagit ihop allt till en säck med SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan och fördelat det över 70 procent SHL, 20 procent Hockeyallsvenskan och 10 procent till Hockeyettan av det totala tv-avtalet, för svensk hockeys bästa, sa Peter Hermodsson.

– Inför lönetak med en maxlön på runt 80 000 kronor i SHL och en maxlön på 40 000 kronor i Hockeyallsvenskan. Det borde räcka med max 30 miljoner kronor för en spelarbudget i SHL och max 15 miljoner kronor i Hockeyallsvenskan.

Annons

För Plus-kunder: Moras klubbdirektör starka kritik mot SHL: "Hockeyintresset kommer att minska kraftigt"


Linnea Hellgren

0611-720 06
linnea.hellgren@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan