Annons

Annons

Annons

Innebandy

Västerås-stjärnan nobbar spel – och tränarjobb i SSL: "Finns inte tid"

Västeråsaren Christian Mattsson har tvingats tacka nej till både spel och tränaruppdrag i SSL nästa säsong. Istället kommer han troligen spela med Skälby IBK i vinter.
– Hade jag sysslat med ishockey eller fotboll och tjänat mer pengar på sporten hade det varit ett annat läge, nu finns inte tid för innebandy, familj, jobb och att pendla, säger Mattsson, till Sportbladet.

Arkivbild. Christian Mattsson producerade 31 poäng på 25 matcher förra säsongen.

Bild: Tony Persson

Forwardsstjärnan Christian Mattsson lämnade Linköping efter säsongen. Sedan dess har 32-åringens framtid varit en stor snackis i innebandy-Sverige.

Nu berättar västeråsaren att han tackat nej till flera storklubbar, däribland Storvreta. Dessutom avslöjar Mattsson att han även nobbat erbjudandet som huvudtränare för SSL-nykomlingen Örebro.

Annons

Annons

– Jag har haft två huvudspår i SSL, att antingen fortsätta som spelare eller bli tränare, men till slut var det den totala situationen, med jobb vid sidan om bland annat, som gjorde att jag inte kunde fullfölja något av det, säger Christian Mattsson till Sportbladet.

– Hade jag sysslat med ishockey eller fotboll och tjänat mer pengar på sporten hade det varit ett annat läge, nu finns inte tid för innebandy, familj, jobb och att pendla, fortsätter Mattsson, som enligt Sportbladet mest troligt kommer spela med Västeråslaget Skälby i vinter.


Linnea Hellgren

0611-720 06
linnea.hellgren@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan