Annons

Annons

Annons

Fotboll

VSK Fotboll vidare i cupen – trots skakigt spel mot ett imponerande Irstaförsvar

Ett imponerande, evigt krigande Irsta satte division 1-laget VSK Fotboll på prov.
Men efter 90 spelade minuter var det trots allt norrettanklubben som stod som segrare med 1–3 på Klinta IP.

Det var ett soldränkt och publiktätt Klinta IP som bjöds på kvartfinalmatchen i Widerlöv Cup mellan hemmalaget Irsta IF och gästande VSK Fotboll.

Diskussionerna hade på förhand handlat om att Västmanlands Fotbollsförbund till denna säsongs upplaga av turneringen hade valt att plocka bort de bonusstraffar som tidigare tilldelats de lag från den längre divisionen.

Annons

Inga straffar för Irsta i detta möte med VSK alltså.

Domaren Lundqvist blåste igång matchen och det var inte helt oväntat gästande VSK som tog tag i taktpinnen. Gästerna, idagen iklätt orange, pumpade på från start och med de sina snabba ytterforwards Dennis Persson och Koyar Salimi hotade man ständigt bakom Irstas backlinje.

Hemmalaget kändes dock inte helt uddlösa. Anfallsduon Robin Lindborg och Mikael Simonsen visade i ett tidigt skede av matchen att man tänkte skapa oreda för VSK-försvaret om man inte höll sig på tå.

Annons

Den första halvlekens gigant hittade man dock längre ner i Irstas startelva. Mittbacken tillika lagkaptenen Robin Östman satte nog inte en fot fel under de första 45 minuterna och de grönklädda bör nog tacka sin kapten för att siffrorna inte var större efter första halvan av matchen.

Östman hade dock inte en chans att hinna upp på bollen när Alex de Carolis plockade upp en andraboll precis innan halvtid och nöp in en otagbar vänster bakom Jesper Andersson i hemmamålet.

0–1-ledning i paus för VSK Fotboll.

Den andra halvleken fortsatte precis som den första. VSK Fotboll dikterade villkoren men Irsta stod upp bra till kamp.

Men denna gång tog det inte längre än till den 60 minuten innan mittbacken Calle Svensson kunde nicka in 2–0 till VSK på en fint avvägd frispark från Dennis Persson.

Det var märkbart att ett hårt krigande Irsta mattades mer och mer ju längre klockan tickade.

Allan Kosik ökade på gästernas ledning när han stötte in returen på brodern Dylans stolpträff. Där och då var det ett tröttkört Irsta som försökte repa mod.

Annons

Och när Irstas bästa spelare för dagen, Robin Östman, klev upp och vann bollen på mittplan, serverade en sprinterlöpande Robin Lindborg var reduceringsmålet ett faktum. 1–3 som också blev slutresultatet.

MATCHFAKTA

Irsta IF – VSK Fotboll 1–3 (0–1)

Mål: 0–1 (45) Alexander de Carolis 0–2 (60) Calle Svensson, 0–3 (83) Allan Kosik, 1–3 (91) Robin Lindborg


Rasmus Ellvin

rasmus.ellvin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan