Annons

Annons

Annons

Ishockey

SHL-bossens utspel: "Lägg ned Hockeyallsvenskan"

Förre storspelaren Thomas Johansson är numera sportchef i Djurgården.
Nu vill han göra om svensk ishockey.
– Lägg ner Hockeyallsvenskan, säger han i podcasten Sporthuset.

Thomas Johansson vill lägga ned Hockeyallsvenskan.

Bild: Stefan Jerrevång / TT

Som spelare har Thomas Johansson bland annat närmare 700 SHL-matcher, ett SM-guld och två VM-brons på meritlistan.

Sedan tre säsonger tillbaka är han teknisk sportchef i SHL-klubben Djurgården och det är i den rollen han nu uttalat sig om svensk ishockeys framtid.

Annons

Annons

I podcasten Sporthuset berättar Johansson om hur han tycker att svensk hockey borde gå vidare för att få ordning på de ekonomiska problem som många klubbar brottas med.

Och det är ett kontroversiellt förslag Johansson lägger fram.

– Lägg ner Hockeyallsvenskan. Det här ämnet kommer nog att röra upp lite känslor, men jag tycker att det är viktigt att man börjar tänka till litegrann kring fördelar och nackdelar inom svensk ishockey, säger Thomas Johansson och fortsätter:

– I dag har vi en liga i SHL som inte bär sig, man omsätter två miljarder men det är plus/minus-resultat i stort sett. Du har hockeyallsvenskan som blöder, du har division 1-klubbar som blöder, säger han.

Johansson har också klart för sig hur serieupplägget skulle se ut om hans idé skulle bli verklighet.

SHL skulle då utökas till 18 lag medan de kvarvarande lagen i Hockeyallsvenskan istället tar plats i en ny division 1 där lagen delas in i olika division baserat på klubbens geografiska läge.

Den nu 46-årige Johansson tror att ett sådant upplägg skulle öka intresset för hockeyn och föra division 1 närmare eliten.

– På kort sikt kommer det att bli ett ramaskri, men tänker man lite långsiktigt på det och vad som är bäst för svensk ishockey och utvecklingen av svenska ishockeyspelare och den svenska modellen så känns det som att vi skulle behöva stärka upp division 1-serierna i stället, säger Johansson i Sporthuset.

Annons


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan