Annons

Annons

Annons

Nya idrottshallen på Lärkan – så kan den komma att se ut

Flera hallar lämpliga för olika sportevenemang, café med utsikt och en ny verkstadsbyggnad. Det är planen när arbetet mot en ny idrottshall nu går vidare. "Nu ska Salaborna få säga vad de tycker om förslaget", säger Lena Steffner, planchef på Sala kommun.

Det är den ljusa byggnaden med formen av en skokartong som blir den högre delen av den nya idrottshallen. Skissen är än så länge bara ett förslag.

Bild: Zenit Arkitekter AB

I november i fjol klubbades bygget av en ny idrottshall i Sala igenom, och under tisdagen lades förslaget om detaljplanen fram till kommunstyrelsens ledningsutskott. Nu ska förslaget ut på remiss till en lång lista berörda instanser, såsom räddningstjänsten och länsstyrelsen.

– Det kommer att läggas ut på kommunens hemsida också, och sättas upp i kommunhuset så att Salaborna får titta och säga vad de tycker, säger Lena Steffner, planchef på Sala kommun.

Annons

Annons

En tidig skiss över placering av den nya idrottshallen och verkstadsbyggnad samt möjlig framtida förlängning av ishallen (lila). Nya parkeringar är också preliminärt inplanerade, bland annat i hörnet Sportfältsgatan-Ökebrogatan-Dalhemsleden, uppe till vänster på kartan.

Bild: Zenit Arkitekter AB

Att bygget nu är i sin startfas tycker Lena Steffner känns mycket bra.

– Det finns önskemål att planeringen ska vara klar under 2017, så vi kan satsa på att det ska bli färdigt under 2018, säger hon.

Läs mer: Salaföreningar kräver ännu en idrottshall

När beslutet av en färdig detaljplan väl är fattat, något som beräknas bli i december, har allmänheten tre veckor på sig att överklaga beslutet. Finns det något som skulle kunna göra att det här inte blir av?

– Platsen är ju avsedd för idrott och ligger på kommunens mark, så det ser jag inte. Det finns inga grannar som skulle kunna opponera sig. Däremot har det varit en fråga kring ekonomin. Men nu har det bestämts att det här är så pass viktigt, det finns inga praktiska skäl till varför det inte skulle bli av.

Här i bottenvåningen på kommunhuset kommer detaljplanen snart att sättas upp till allmän beskådan. Lena Steffner, planchef på Sala kommun, är nöjd med att det nu är på gång.

Bild: Carola Blank

Läget vid Lärkan är perfekt för ett sportfält anser Lena Steffner.

Annons

– Det finns stora möjligheter att utveckla, detta är ju bara en del av Vision Lärkan. Silvervallen var för litet, det här är mycket större och ligger också centralt, nära naturområden där man kan springa och träna.

Annons

Under nästa vecka kommer förslaget till detaljplanen att sättas upp på Medborgarkontoret i kommunhuset.

Läs också: Kommunalrådet vill ha slut på långbänkar

3D-bild som visar entrétorget med cykelparkering och placering av caféet synlig över entrén till den nya idrottshallen. Skissen är än så länge bara ett förslag.

Bild: Zenit Arkitekter AB

Hanna Westman från det lokala partiet Salas Bästa är en av drivkrafterna bakom det nya bygget, och hon uppmanar till delaktighet.

– Läs igenom detaljplanen och om ni har synpunkter, lämna in dem så kommer de med som underlag till när beslut om antagande sker. Det är bättre att vara med och påverka nu än att överklaga och stoppa upp bygget, påpekar hon.


Carola Blank

0224-561 57
carola.blank@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan