Annons

Annons

Annons

Hyrestvisten på Folkets hus i Sala

FI: Fel straffa Folkets Hus

Folkets hus i Sala är en samlingsplats för flera föreningar och många aktiviteter. Men Sverigedemokraterna är inte välkomna.

Bild: Niklas Norén

Feministiskt initiativ saknar tyvärr representation i kultur- och fritidsnämnden i Sala kommun. Om vi haft det, hade vi också reserverat oss mot det beslut som togs där av Allians för Sala 6/9 och som Carola Gunnarsson (C) skriver om i en insändare i SA 25/9. Vi hade inte medverkat till att bestraffa Folkets Hus Sala med en reducering av det kommunala föreningsbidraget, för att de följt sin egen policy och nekat Sverigedemokraterna att hyra lokal. Bidragsreduceringen saknar dessutom stöd i de kommunala riktlinjerna.

Annons

Annons

Läs också: Folkets Hus - Gunnarsson straffar oss

De som tidigare tagit beslut om att ge bidrag till Folkets Hus Sala måste ha känt till föreningens policy för uthyrning, eftersom den antogs redan 2014. Det är märkligt att påstå att uthyrning nekats ”utan skälig grund”, då nekandet bygger på föreningens egen policy.

Det är märkligt att påstå att uthyrning nekats ”utan skälig grund”, då nekandet bygger på föreningens egen policy.

Carola Gunnarsson ifrågasätter att ett parti som har valts in i kommunfullmäktige ska kunna nekas uthyrning, av en förening som uppbär kommunala bidrag. Vi vill som svar på det citera ur folkrörelsen Folkets Hus och Parkers uthyrningspolicy: ”Det faktum att ett politiskt parti genom demokratiska val fått plats i demokratiska församlingar, gör inte automatiskt att deras politik främjar demokrati och rättvisa.” De som ”kan sin historia” vet att detta är hårresande sant.Mer ur policyn: ”Vår grundläggande idé bygger på jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Därför säger vi nej till grupper som står för det motsatta. Därför säger vi nej till att ens indirekt utgöra en hävstång som hjälper dessa grupper växa och motarbeta det vi står för.”

Annons

Vi i F! Sala säger bara: läs Folkets Hus och Parkers policy för uthyrning. Den är ett relevant inlägg i samhällsdebatten. Och till KFN: riv upp beslutet om bestraffning av Folkets Hus Sala, som tagits utan skälig grund!

Sarah Svensson,

Malena Hede,

Chris Danielsson,

Anders Caringer,

Sandra Boström,

Marie Berglind, Feministiskt initiativ Sala


salaallehanda.com/insandare

insandare@salaallehanda.com

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan