Annons

Annons

Annons

Hyrestvisten på Folkets hus i Sala

SD säger tack och bock

Sverigedemokraterna i Sala ville fira att de fått 100 medlemmar. Men något kalas på Folkets hus blev det inte.

Bild: Niklas Norén

Att stoppa en uthyrning av Sala Folkets Hus till Sverigedemokraternas lokalförening i Sala är väl precis vad man kan vänta. Man tror att man kan bli av med det partiet genom att totalt ignorera att det finns. Socialdemokraterna brukar vara kunniga i att agera taktiskt och även i att hitta saker som kan vändas mot sina motståndare.

Annons

Annons

När det gäller förhållandet gentemot SD har Socialdemokraterna gjort alla fel man kan göra. Genom att inte ta med dem i överläggningar, inte hyra ut åt dem, att inte debattera sakligt mot dem så får SD hela tiden ta på sig offerkoftan och säga "oh det är så synd om oss, ingen vill leka mes oss". Om jag vore Socialdemokrat skulle jag nog vara mer orolig för varför runt 40-45 procent av LO:s manliga medlemmar sympatiserar eller funderar på att rösta på SD.

Man brukar säga att trollen spricker i dagsljus och det gäller också i politiken. Om man inte gillar ett parti så måste man ta debatten offentligt och inte tro att tystnad löser problemet.

Man brukar säga att trollen spricker i dagsljus och det gäller också i politiken. Om man inte gillar ett parti så måste man ta debatten offentligt och inte tro att tystnad löser problemet. Tvärtom då får motståndaren stå oemotsagd och vinner väljare. Jag är ingen vän av SD men nu är det bara så här att de är demokratiskt invalda i Salas Kommunfullmäktige sedan flera år och har bevisligen inte ställt till några våldsamheter på stan.

Att hänvisa till att man skulle bli tvingade till att hyra ut till Nazister eller Hells Angels är nog lite befängt för om de vill hyra så sker det genom någon bulvan och sedan blir överraskningen bara större.

Annons

Nej Folkets Hus föreningen, inse att ni tänkt fel och fundera på om vilka som ska värdera politiska åsikter. Väljarna eller?

Eric Thorsell, Kumla Kyrkby


salaallehanda.com/insandare

insandare@salaallehanda.com

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan