Annons

Annons

Annons

Annons

Heby

Stradivarius och Steinway i ljuvligt möte i Västerlövsta kyrka

Lördagen den 28 oktober kommer nordiska och ukrainska toner att ljuda när Västerlövsta kyrkas musikstiftelse arrangerar en kosert för violin och piano.

Staffan Scheja spelar i Västerlövsta kyrka på Steinway-flygeln.

Bild: Carl-Henrik Rapp

Det är två världsartister som kommer att gästa kyrkan: den svenske stjärnviolinisten Christian Svarfvar, som spelar på en äkta Stradivarius-violin från 1709 (värde 35 miljoner) och den internationellt hyllade svensk-ukrainska konsertpianisten Natalya Pasichnyk som tar sig an Västerlövstas fantastiska Steinway-flygel.

Annons

Annons

Programmet utgörs av nordisk och ukrainsk musik. Förutom bekanta tongångar av Peterson-Berger, Stenhammar och Sibelius får konsertbesökarna stifta bekantskap med några av Ukrainas främsta kompositörer, som Lysenko, Lyatoshinsky och Berezovsky (”Ukrainas Mozart”).

Det bjuds även på en sonat av Franz Xavier Mozart, Wolfgang Amadeus Mozarts son som levde sitt liv i Lviv i västra Ukraina.

Västerlövsta kyrka.

Bild: Hans Godén

– Det är ett varierat och lyssnarvänligt program med dramatik, skönhet och smärta men också glädje och esprit, säger Christian Svarfvar, i ett pressmeddelande.

Natalya Pasichnyk kommenterar:

– Konserten ger en unik möjlighet att följa med på en musikalisk resa mellan Skandinavien och Ukraina under en och samma tidsepok.


Anders Edström

021-19 92 25
anders.edstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan