Annons

Annons

Annons

Fatima Berggren

Fynd funna i skogsparti – polisen: Är av intresse i Fatima-fallet

En privatperson gjorde ett fynd i ett skogsområde på Önsta-Gryta i Västerås på söndagsförmiddagen. Polisen larmades och spärrade av ett stort område för att kunna undersöka fyndet.

Vi sände live från den avspärrade platsen:

Inbäddat innehåll

Tidigt gjorde uppgifter till Aftonbladet gällande att skelettdelar hittats i skogen. Senare under eftermiddagen bekräftade kriminaltekniker att skelettdelarna kom från en människa.

Annons

Till en början ville dock polisen bara säga att man hittat gods i skogen.

Är det gods som kan härledas till ett brott?

Annons

– Det är det man ska utreda. Vi har tekniker som är på väg dit som ska kolla vad det är för gods och vilka omständigheter som finns kring det, sa Matilda Isaksson, LKC-befäl hos Västmanlandspolisen, tidigare under eftermiddagen.

Poliskommissarie Kenneth Ågren utreder Fatimas försvinnande och säger att fyndet är av intresse i det ärendet. Han poängterar dock att det ännu inte är klart vad det handlar om för typ av fynd.

Allt sedan Västeråskvinnan Fatima Berggren försvann i maj förra året har polisen bedrivit ett intensivt arbete i syfte att hitta henne.

Kvarlevorna som nu hittades kommer att sändas till Rättsmedicinska i Uppsala för analys.

– Svaret på det kommer att dröja ett tag, säger Kenneth Ågren:

– Vi grävde ju tidigare i utredningen mellan Ransta och Västerås. Det vi hittade där visade sig vara djurrester, säger Ågren, som givetvis hoppas på en lösning i Fatima-ärendet:

– Förhoppningsvis går utredningen ett steg framåt genom det här fyndet men det vet vi i dagsläget ingenting om, slutar Kenneth Ågren.


TIPSA! Vet du mer? Använd Tipsa-tjänsten.

Bild: Margareta Andersson

Annons

Annons

Bild: Margareta Andersson

Bild: Margareta Andersson

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan