Annons

Annons

Annons

Annons

Skottlossningen mot krogägarens villa

Skottlossning mot känd krogägares villa – flera skott avlossade mot ytterdörren

Under natten till söndagen har en villa på Brottberga i Västerås blivit beskjuten med flera skott. Ingen har skadats fysiskt. Såvitt känt har ingen misstänkt gripits under söndagen.

Text: 

Vi sände live från platsen under söndagsförmiddagen:

Inbäddat innehåll

Skottlossningen har enligt polisen inget som helst samband med den skottlossning mot en polismans villa på Hagaberg som inträffade i oktober 2017.

– Målsägande i det här ärendet är inte polis, vi bedömer att det här är en isolerad händelse jämfört med det andra ärendet, säger Daniel Wikdahl, pressinformatör vid polisens Region Mitt.

Annons

Enligt uppgifter till VLT ägs den beskjutna villan av en känd krogägare i Västerås. En teori är att detta faktum på något sätt ligger bakom brottet, som kan vara en hämndaktion av något slag.

Annons

– Vi vet ännu inte vilken typ av vapen som använts. Vi har pratat med målsäganden och vi kommer att prata med målsäganden igen, men något motiv till brottet är inte känt, säger Daniel Wikdahl.

Polisen spärrade av ett stort område kring den aktuella villan och genomförde olika undersökningar under söndagen.

Bild: Magnus Östin

Inledningsvis under natten till söndagen gick polisen ut med att ett grovt brott inträffat, men att ingen människa hade skadats.

– Jag kan inte säga något om det just nu, det är ett känsligt läge i utredningen. Men det är inga personer skadade i alla fall, sade Ivan Åslund, befäl vid polisens länskommunikationscentral till VLT under sena natten.

På söndagsmorgonen var det så inledningsvis uppgifter till Aftonbladet som gjorde gällande att det rörde sig om befarad skottlossning mot en villa.

Det visade sig stämma – adressen där skottlossningen skedde spärrades av och ett stort antal poliser befann sig under söndagsmorgonen och -förmiddagen på platsen. I villan vistades då skottlossningen skedde fyra personer – två vuxna och två barn. Ingen av dem skadades fysiskt. De boende vaknade av oljud och kunde konstatera att någon skjutit mot ytterdörren.

Annons

På dörren till villan syns spår av nattens skottlossning.

Bild: Magnus Östin

Annons

Vid lunchtid på söndagen kunde avspärrningarna som satts upp kors och tvärs i området – enligt ett genomtänkt men för okunniga civilpersoner svårförståeligt mönster.

Bild: Magnus Östin

Detta faktum kunde bekräftas av första polispatruller på plats. Någon misstänkt fanns då inte i närheten – den eller de misstänkta tros omedelbart efter skottlossningen ha försvunnit, oklart hur. Det stod klart för polisen att det inträffade kan rubriceras som mordförsök, alternativt dråpförsök.

Nu väntar ett omfattande arbete för polisens tekniker, säger Daniel Wikdahl:

– Det är en mängd spår som ska samlas in och gås igenom.

Polisen vill också komma i kontakt med eventuella vittnen utöver dem man kan ha hört på platsen:

– Naturligtvis är det så att det inte är mycket folk i rörelse i ett vanligt villakvarter i Västerås klockan tre natten till söndag. Men det kan vara så att man rekognoscerat innan brottet, säger Daniel Wikdahl.

Polisen är alltså intresserad av alla iakttagelser, exempelvis av främmande biltrafik eller okända personer som vistats i området inte bara natten mot lördagen i samband med skottlossningen utan även dagarna innan. Polisen kan kontaktas för tips om sådant som inträffat på telefon 11414 (bevittnar man ett pågående brott ska man som alltid ringa 112).

Polisen hävde avspärrningarna på platsen vid lunchtid på söndagen sedan teknikerna avslutat sitt arbete. Därefter väntar ett omfattande arbete – som dock kan skötas från polishuset.

Ännu under söndagen var, såvitt känt, ingen gripen för brottet.

Annons

Annons

De första polispatrullerna på plats spärrade av ett stort område som omfattade åtskilliga tomter kring den aktuella villan, avspärrningarna kunde hävas vid lunchtid.

Bild: Magnus Östin

Polisens tekniker placerade markörer vid intressanta fynd, därefter dokumenterades fynden på plats. Sedan samlades de in för att skickas på analys – analysen kan sedan svara på frågan om fynden var av intresse för utredningen eller inte.

Bild: Magnus Östin

Polisens tekniker samlade in möjliga spår i grannskapet till villan under söndagseftermiddagen.

Bild: Håkan Slagbrand


Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan