Annons

Annons

Annons

Fotboll

Landslagschefen kommenterar arvodet för Vigge-dealen för första gången: "Helt befängt"

Stefan Pettersson fick enligt VLT:s och Fotbollskanalens uppgifter cirka tre miljoner kronor för att hjälpa VSK att lösa tvisten med Benfica.

Tidigare har han inte velat kommentera summan.

Det gör han nu.

– När det skrivs på det sättet som det görs så tror ju folk att man får de pengarna rakt ner i fickan, säger han till Fotbollskanalen.

Läs också: Efter kritiserade arvodet för Vigge-dealen – Stefan Pettersson försvarar sig: "Jag gjorde ganska mycket"

Stefan Pettersson är ny landslagschef och stöttade VSK i tvisten med Benfica.

Bild: TT

VSK hade en tvist med portugisiska Benfica om hur stor andel av övergångssumman de skulle ha när Victor Nilsson Lindelöf gick till Manchester United.

I slutändan fick de, enligt sin årsredovisning, 39 946 137 kronor för övergången.

Annons

Till hjälp i tvisten var förre agenten och numera landslagschefen Stefan Pettersson.

Annons

Enligt VLT:s uppgifter, som också delas av Fotbollskanalen, fick han cirka tre miljoner kronor för att hjälpa VSK i tvisten. Han har inte velat kommentera den summan tidigare.

– Hur jag ser på den uppgiften? Jag tycker att det är helt befängt i och för sig, men jag hade ett uppdrag för Västerås som jag fick betalt för, liksom alla som jag tror jobbar får betalt för det man gör. Sedan tänker jag inte kommentera om det stämmer eller inte. Skriver du att någon fick tre miljoner då är det som att jag fick tre miljoner i fickan. Riktigt så funkar det ju inte om man får betalt av vilket uppdrag man än gör. Får du betalt, fakturerar någonting, det ska bort moms, det ska bort massa saker. Men när man läser en sådan här sak är det som att: nu fick han den här summan rätt ner i fickan, säger han till Fotbollskanalen.

Att han varit del av en infekterad förhandling där Victor Nilsson Lindelöf varit en del, och att han varit agent – och bytts ut – för Emil Forsberg, har varit saker som lyfts upp som potentiella konfliktämnen när han nu blir landslagschef.

Men Pettersson menar att det inte varit någon konflikt.

– Nej, och det fanns vad jag vet ingen anledning till att ha det heller. Det skrevs ett tag om det och sedan var det bra liksom. För att vara jättetydlig nu: det har inte funnits någon konflikt mellan mig och någon annan över huvud taget.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan