Annons

Annons

Annons

Annons

Salabostäders vd: Hyresgästföreningen tar enkla poäng

Bernard Niglis , vd på kommunala Salabostäder svarar Hyresgästföreningen.

Bild: Niklas Storm

Annons

Svar på insändare ”Hyresgästföreningen om höjningen: "Ska folk behöva flytta när Salabostäder lyxrenoverar ?" publicerad den 4/7 2018. Det är ytterst olyckligt att Hyresgästföreningen(HGF) använder Salabostäder som ett verktyg i valrörelsen för att ta enkla poäng.

Annons

Annons

Under arbetet med renoveringen har vi haft långa diskussioner med HGF för att motivera våra åtgärder. De exempel på renovering som de refererar till är inte en bra lösning för oss. En av de största anledningarna är att vi satsar på ”riktig” ventilation med frånluft och förvärmd tilluft är att det både sänker våra driftkostnader och säkerställer att vi kan minska problemen med radon. Vi ser radonproblematiken som en allvarlig fråga och lösningen på den är ventilation. Vi vill inte utsätta våra hyresgäster för onödiga risker och därför väljer vi inte bort detta i våra renoveringar.

Ytterligare åtgärder som vi gör är att sätta porttelefon, byta låssystem och installera säkerhetsdörrar för att våra hyresgäster ska känna sig tryggare. Vi förbereder även lägenheterna där det går för diskmaskin och tvättmaskin vilket många av våra hyresgäster uppskattar. I övrigt så innebär renoveringarna att vi byter ut badrum och köket får modern standard, med separat kyl och frys i 3:or och 4:or därav något mindre köksyta. För oss är det här inte lyx.

Att vi har problem under en period med inkörning av ett avancerat ventilationssystem är inget konstigt, men det kommer att vara åtgärdat inom kort och lärdomarna från första huset tar vi med till nästkommande för att undvika det. Salabostäder arbetar och står för att våra boenden inte skall vara ett sämre val än alternativen och då måste vi också lyfta standarden till dagens mått och krav.

Annons

Annons

Bernard Niglis, VD Salabostäder AB

Inbäddat innehåll

Till toppen av sidan