Annons

Annons

Annons

Annons

Fi: Salabostäder ska vara till för alla

Bild: Arkivbild

Annons

Svar på insändaren (SA 4/7) ”Ska folk behöva flytta när Salabostäder lyxrenoverar?". Tyvärr fick vi ingen inbjudan till seminariet i vintras, som det hänvisas till i insändaren, så vi har inte tagit del av den informationen. Det vi har fått höra om renoveringarna av hyreslägenheter inom Salabostäder är att hyreshöjningar skulle skjutas på framtiden med hjälp av statligt stöd. Det ni beskriver i er insändare, att hyresgäster får lämna en lägenhet på en plats där de bott och trivts i många år på grund av kostnaderna efter en renovering, ser vi som ett oacceptabelt sätt att sköta underhåll av ett åldrat fastighetsbestånd.

Annons

Annons

Vi ser framför oss en flyttkarusell av stora mått, där hyresgäster tvingas flytta ifrån sina hem, till områden som ännu inte renoverats, för att riskera ännu en flytt, när området de flyttat till ska renoveras. Och vad händer när alla bostadsområden är renoverade och de statliga investeringsstöden gått ut? Var finns det då plats för dem som inte har råd med de höga hyrorna för nyrenoverade bostäder?

Vi menar att det är rimligt att hyresgästerna är med och påverkar hur omfattande renoveringar som ska göras, utöver vad som krävs för fungerande bostäder.

Vi vill att allmännyttan, Salabostäder, ska vara till för alla kommunens invånare, även de med små ekonomiska tillgångar. I dagsläget har vi endast en plats i kommunfullmäktige, men vi vill vara en röst som står upp och försvarar rätten till att bo kvar i sitt hem, även efter nödvändiga renoveringar.

Camilla Sörblom, Chris Danielsson, Sandra Boström, Pascal Crépault Wibe och Marie Berglind, Feministiskt initiativ Sala

Till toppen av sidan