Annons

Annons

Annons

Fotboll

SUPERGENOMGÅNG: Alla 21 lokala klubbar i division 2, 3 och 4 – det här drömmer ditt lag om inför hösten

Höstsäsongen står för dörren. Sporten har gått igenom status i samtliga lag i division 2, 3 och 4. Nedan hittar du en lista med kommentarer från tränarna samt lagens övergångar.

Text

Annons

Division 2 norra Svealand

Skiljebo SK

Michael Andersson

Skiljebo har hunnit träna i två veckor, inklusive ett träningsläger på Gotland. Träningarna har fokuserat på grunderna i spelet. Skiljebo har redan satt igång sin höstsäsong då man slog FC Gute med 1-0 den 29 juli. Inför resten av hösten kommer de gulsvarta ta en match i taget, annars är det lätta att tappa fokus. I övrigt vill Skiljebo vara den främsta klubben inom talangutveckling.

Nyförvärv: Stefan Stojanovic (Bosnisk SK)

Förluster: Alexander Cherif (lånas ut), Lezan Amen, Jonathan Eek

Skiljebo SK fortsätter att satsa på att vara den främsta klubben inom talangutveckling. Laget huserar i Division 2 norra Svealand.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Annons

Division 3 västra Svealand

Arboga Södra IF

Mikael Wiker

Vi har kört i två veckor, går in i sista veckan nu innan matchen på lördag. Stämningen är bra inga konstigheter så men det är lite skador och så som stör. Nemanja Plamenic blir borta hela hösten, han ska magnetröntga knät något som är paj. Brandon Wade har en knäskålsinflammation och vänsterbacken Max Verlage ska trappa ned nu när han blivit pappa igen.

Vi har ändå fått in 17 poäng så vi har ingen jättepanik. Att vi kommer få kriga där nere inga konstigheter som nykomlingar.

Känslan är bra alla är igång och tränar känslan är att vi kommer klara det här, det är jag ganska övertygad om. Vi har fått in Safari från Skiljebo men han är inte till första matchen. Förhoppningsvis blir Naser Miftari kvar han vill va kvar men hans familj ska flytta till Linköping, vi får lösa det på något sätt.

In: Hiwa Safari (Skiljebo SK)

Ut: Max Verlage

Än så länge är det oklart om Naser Miftari blir kvar i Arboga Södra under hösten.

Bild: Rasmus Ellvin

Division 3 östra Svealand

Heby AIF

Per-Åke Swärd

Vi hade SA-triangeln i fredags och det är matcherna som vi har spelat och kommer spela innan serien drar igång. När man går igång så är det så att några får extra lång semester så vi försöker samla ihop alla. Vi hade rätt många med nu senast.

Vi har en skön känsla, jag tycker vi skapat rätt så bra förutsättningarna för en bra höst, vi hade en bra avslutning. En viss målsättning har vi att klara de fyra sista platserna i serien. Sedan går vi in för att försöka vinna alla matcher och det finns kapacitet att göra det men också att förlora mot alla.

Vi har haft med en kille nu som heter Mohammed som varit med och tränat och är intressant för oss helt klart Men inget är klart.

Annons

In:-

Ut: -

IK Franke

Alexander Rubin

Vi har inte gjort några anmärkningsvärda förändringar i träningarna, utan vi har ett arbetssätt som vi litar på. När serien startar på lördag kommer vi ha genomfört 11 träningspass, samt en träningsmatch och vi kommer att vara väl förberedda för omstarten.

Annons

Vår jämna och höga prestationsnivå har gett oss ett bra utgångsläge. Vi har som målsättning att jobba hårt för att prestationerna ska utvecklas ytterligare. Klarar vi det så kommer vi att vara mycket svårstoppade under hösten.

Vi är nöjda med truppen i sin helhet. Två spelare är i nuläget skadade och blir borta stora delar av höstsäsongen, så där kanske vi tar in ersättare. Men bara om rätt typ av spelare dyker upp.

In: -

Ut: -

IK Franke skuggar serieledande Enköpings SK i Division 3 östra Svealand.

Bild: Eric Blomqvist

Syrianska IF Kerburan

Erik Acar

Det ser bra ut och alla är tillgängliga. Från Skiljebo får vi in Alexander Cherif så det ser bra ut. Han är en väldigt duktig passningsspelare, någon som kan tillföra något i vårt offensiva spel.

Spelarna är glada och utvilade, det är bara positivt och glada miner. Målsättningen från start har varit att säkra kontraktet och ta det där ifrån. Blir det tidigt och vi kan nå de åtråvärda platserna så ska vi satsa på det. Alla våra spelare är kvar nu efter semestern.

In: Alexander Cherif (Skiljebo SK, lån)

Ut: -

Västerås IK

Fredrik Giesecke

VIK har hållit igång ett tag. Laget har tränat regelbundet sedan den 18 juli. Inför hösten fokuserar de gulsvarta, som så många andra, på att ta en match i taget och försöka kliva uppåt i tabellen. Just nu ligger VIK sexa i tabellen. Om laget kan rada upp flera segrar finns det en möjlighet att slåss i toppen, då de gulsvarta är sex poäng bakom IK Franke på andraplatsen, som leder till kval till division 2.

Annons

In: Nicholas Braithwaite (BK 30), Shyar Zana (BK 30), Sirwan Zarifnejad (Hallstahammar), Sebastian Selin (VIK U15)

Ut: Karl Nyman, Harry Söderlind

Division 3 södra Norrland

Fagersta Södra IK

Tobias Eriksson

Ja, vi har varit igång sedan förra onsdagen, kört mycket fys men nu har vi släppt upp med fotboll. Vi har en jättegod känsla det vi gjort har vi gjort väldigt bra (på träning, red. anm.). Det känns som att vi ser framemot hösten lite grann. Vi har inte satt upp någon placeringsmålsättning, vi ska komma bättre än förra året. Nu lever det verkligen, rent personligt hade det varit kul att kämpa om det så länge som möjligt. Sedan så får vi se var det tar oss.

Annons

Det känns som att det finns ett stort sug så kan vi använda oss av det och ta med självförtroendet, men utan att få högmod kan det bli bra. Viktigast för oss är att ha med sig orken och pumpa hela vägen. Våra styrkor är att göra saker i fart, då vi blir farliga.

In: -

Ut: -

Sala FF

Rigest Hysko

SFF har tränat på i två veckor inför höstpremiären. De har tränat måndag till fredag under de perioderna. Fredagen den 27 juli deltog Sala i SA-triangeln, där laget mötte Tärnsjö IF och Heby. SFF vann turneringen för tredje året i rad. Inför hösten satsar Sala på att vinna varje match och bevisat att man är ett topplag.

En spelare är på ingång till nästa vecka. Tränare Rigest Hysko vill inte avslöja vem det är.

In: -

Ut:

Jakob Eklund är en av spelarna bakom Sala FF:s starka vår.

Bild: Oliver Åbonde

Division 4 Västmanland

Assyriska FC

Daniel Dinler

Annons

Första delen av säsongen var tung men truppen känns stabil. Tyvärr var det mycket skador vilket var en av orsakerna till att det gick tufft. Men nu är alla tillbaka förhoppningsvis. Vi har också förstärkt med två spelare. Vi har letat efter offensiva pjäser. Annars är truppen intakt.

Förhoppningen och målet är att klättra och vinna så mycket vi kan. Vi ska inte vara där nere enligt oss själva. Nyckeln är att vara skadefria och att bli bättre offensivt. Historiskt sett brukar vi göra mer mål men på våren var det torrt, ökar vi målskörden så ska vi fixa till det. Vi har en otrolig lagmoral så vi tror starkt på det här. Jag vill lyfta hela laget.

In: Brandon Chunokun (VSK U19), Dalibour Ivkovic (Skinnskattebergs SK)

Ut: -

BK30

Emilios Kasimis

BK 30 har tränat på inför hösten under de senaste veckorna. Laget vill utmana om andraplatsen i höst, men tror att det blir tufft att jaga ikapp serieledande Kungsör, som ligger hela 18 poäng före. Dock så har BK 30 bara fyra poäng upp till andraplats, så den är mycket möjlig att nå.

Annons

In: Monir Ahmed (Afghanska)

Ut: Nicholas Braithwaite (VIK), Shyar Zana (VIK), Jonathan Nordstrand (VIK U19)

Gideonsbergs IF

Thomas Grönros

Gideonsberg har hållit igång hela sommaren. Förra veckan satte den obligatoriska träningen igång. Sedan dess är det fyra pass i veckan som gäller. GIF har även hunnit med att spela en träningsmatch mot Arboga Södra. Den matchen slutade 1-1. Inför hösten är lagets mål att minst behålla andraplatsen. Laget har ett antal spelare på provspel, men inget är klart.

In: -

Ut: -

IFK Västerås

Jonny Rödlund

IFK Västerås har startat upp med ett träningsläger på Gotland. Det var en bra uppstart enligt dem själva. I höst är målet att ta så många poäng som möjligt. Laget ligger femma i tabellen och har möjlighet att avancera i tabellen. De har endast fem poäng upp till femteplatsen. IFK vill också fortsätta att jobba med yngre och ge dem bra förutsättningar med mycket träning.

Annons

In: -

Ut: -

IK Oden

Morgan Ängerfors

Vi har haft några träningar och det med rätt så bra uppslutning, vi tappar en som flyttat till Skåne för att plugga och vi har fått in en spelare i Simon Jensen från Skiljebo. Annars har vi fått behålla truppen och det är jag rätt så nöjd med truppen. Vi vill väl få en bra start på hösten, blir tajt om andraplatsen, första är körd det tåget har gått. Jag hoppas vi kan konkurrera om andraplatsen och motivera oss för det så vi inte blir ett mittenlag eller bottenlag. Nyckeln blir bättre prestationer på bortaplan. Det är något vi funderat på, att hitta en större trygghet på bortaplan och plocka lite poäng där.

In: Simon Jensen (Skiljebo SK), Salar Hassan

Ut: Rasmus Sunesson

Irsta IF

André Eriksson

Irsta har kommit igång och tränat under de två senaste veckorna. Det har blivit totalt sex pass, tre per vecka. Alla i laget har dock inte varit med på träningspassen. Vissa av spelarna är fortfarande på semester utomlands. Inför höstsäsongen är ambitionen att fortsätta som på våren och behålla den fjärdeplats som laget har i tabellen.

Annons

In: Casper Thygesen (IFK Västerås), Sebastian Frej.

Ut: Oscar Hellberg (USA)

Kolsva IF

Johannes Skoglund

Vi har tränat på i ungefär en vecka innan seriestart. Målsättningen är väl att ta så många poäng som möjligt, sen får vi se vart i tabellen vi landar. Men vi går för tre poäng i varje match. Vi har varken fått in några nya spelare eller tappat några inför hösten.

In: -

Ut: -

Kungsör BK

Robert Alm

Kungsör har en positiv känsla inför höstsäsongen. Det vore konstigt annars, då man leder division 4 Västmanland och har vunnit varje match. Laget började träna i måndags. Vissa spelare som var skadade under våren är nu tillbaka i spel. Det kan förstärka Kungsör ytterligare. Lagets enda mål inför hösten är att behålla förstaplatsen.

Annons

In:

Ut:

Kungsörs tränare Robert Alm.

Bild: Rasmus Ellvin

Köping FF

Armin Suljic

Ja vi är igång vart igång i tre veckor. Känslan är bra, bra fart på träningar och skratt. Vi har en bra känsla och ser framemot att spela om på poängen. Vi träningsspelade mot Hallstahammar och vann 6- eller 7-0.

Inför säsongen var målet att spela ihop oss och se framåt. Men nu när vi vet om motståndet så satsar vi på att vinna alla matcher. Målet att klara sig i div 3 inom tre år. Nu vet vad vi kan och vi vet att vi kan ställa oss mot alla de andra. Är vi inte på kopplade så blir det jämna matcher, vi måste ge allt. Följer vi matchplan tror jag vi kan slå alla lagen. Vi har tidigare haft spelet men kanske varit lite naiva. Det gäller att sätta sina målchanser när de uppstår i början på matcherna.

In: Victor Falck (Köping U), Alen Dzanic (Slätshögs BOIF)

Ut: Abbe Ubejd, (Munktorp) Jaser Al-Musawy (Bosnisk SK)

Skinnskattebergs SK

Annons

Caj Östgren

Vi hade två veckors uppehåll nästan tre. Just nu samarbetar vi med Riddarhyttan för att det är besvärligt med återväxten. Vi jobbar ihop med dem nu. Vi spelar i kväll (onsdag, red. anm.) och sedan match på söndag. Vi kommer att ta hjälp av dem delvis men i stort sätt kommer vi ha eget material i serien, vi har sedan tidigare en för tunn trupp. Dalibor Ivkovic gick till vår konkurrent Assyriska FC, ingen höjdare det heller.

Förhoppningen var kanske att kunna komma lite högre upp i år för vi fick kämpa förra året. Och det blir nog samma i år. Det kommer bli tufft men vi gör det vi kan med det material vi har.

Annons

Det blir viktigt med en hyfsad start och få lite självförtroende. Då kan det räcka en bit.

In: -

Ut: Dalibor Ivkovic (Assyriska FC)

Skultuna IS

Gabriel Jansson

Nu har vi varit igång i två veckor och många har varit med på träningarna. Det är bra stämning och vi känner att vi har en höst framför oss där vi kan visa vad vi kan. Den här våren inte gått lika bra som de två tidigare åren när jag varit med. Men vi har en god känsla.

Målsättningen är att gå ut och vinna alla matcher, vi vill alltid vinna matcherna så är det ju. Hoppas vi ska vara kvar där nere i botten. Vi ska slita och kämpa för att ta oss därifrån. Ledarsidan kommer att förstärkas, kommer bli ett bra lyft för laget och spelarna och mig. Det kommer in en ny huvudtränare som jag kommer vara assisterande till.

In: -

Ut: -

Tortuna SK

Jörgen Elmtoft

Jadå vi kör andra veckan redan så har premiär på tisdagen, sett bra ut. Inget nytt mer än August Gustafsson kom in på slutet av våren från VIK. Senaste nyförvärvet vi har. Har lite små skavanker men de har nog de flesta. Bara kört träning och de som inte varit iväg på semester har kört frivilligt. Men kört igång ordentligt nu. Den är bra, riktigt bra faktiskt många som tror att vi, ska ligga i mitten det är målen så det är tätt. Förutom de som har stuckit iväg. Uppstarten är ganska viktig, killarna ser bra ut sugna på det här. Målsättningen att hålla sig kvar att vara i serien. Nej det är ungefär att komma på samma placering även om vi gjort en något knackigare vår. Men vi har en starkare trupp än vi haft de andra höstarna.

Annons

Ut: Eric Hedlund (timeout)

In: August Gustafsson (VIK)

Annons

Division 4 Uppland

Tärnsjö IF

Patrik Sjöberg

Det ser bra ut, vi har någon kille som skadat sig annars är vi relativt kompletta. Jag hoppas vi kan fortsätta som vi avslutade, vi hittade oss själva lite grann. Det som var bra med SA-triangeln i fredags var matchtempo igen innan vi börjar serien nu på fredag. Sedan saknade vi lite spelare så att vi fick stryk spelade inte så stor roll heller.

Jag tycker fortfarande att vi ska slåss om kontrakt eftersom vi inte vet hur många som kommer att åka ur. Flera Upplandslag går dåligt i trean. Ramlar de ur för många så blir det vi i fyran som blir drabbade. Vi har väl några nya killar som är på HVB i några månader. Och de stärker upp bredden, annars är det inte så mycket.

Just det där att man har moral och sliter för varandra den delen saknade vi lite i våras och sedan tappade vi några inför säsongen. Det känns som att vi tagit steg, känns positivt.

In: Simon Antonio, Mahdi Hashemi

Ut: -

På Furuvallen spelar Tärnsjö IF sina hemmamatcher.

Bild: Eric Blomqvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan