Annons

Annons

Annons

Ishockey

AVSLÖJAR: Näslund och Juhlin till Köpings ishall när Bissen Brainwalk All Stars möter Tre Kronor Legends

Den 8 september klockan 16.00 väntar en hockeyfest med unik stjärnglans i Köpings ishall. Bissen Brainwalk All Stars möter Tre Kronor Legends med OS-hjältar som Nicklas Lidström, Mats Näslund och Patrik Juhlin - laget coachas av OS-guldtränaren från 1994, Curt Lundmark. - Det är ett stort gäng legendarer som kommer till hallen för att spela, matchen ger pengar till hjärnforskningen, det är viktigt att göra skillnad, säger Mathias "Bissen" Larsson.

Tre Kronor Legends vid en match 2016 i Örebro. Tränare Curt Lundmark ser framemot matchen i Köping: "Det blir en folkfest", säger Curre.

Annons

Det är spelare som tillhört den absoluta världstoppen inom hockeyn som kommer göra entré på isen i Köpings ishall den 8 september. Spelare som har varit med och vunnit Stanley Cup, OS-guld, VM-guld kommer att ställas mot Bissen Brainwalk All Stars. Brainwalk All Stars kommer att bestå av spelare från KAK-regionen, flera aktiva, men också gamla spelarprofiler och legendarer från IFK Arboga, Kungörs IK samt Köping Hockey med omnejd.

- Det blir spännande att se de lokala spelarna spela mot Legends i Köpings ishall som förhoppningsvis blir fullsatt, säger Mathias "Bissen" Larsson.
Tre Kronor Legends tränas av Curt "Curre" Lundmark - som tillsammans med "Bissen" har haft ett tätt samarbete genom åren.

Annons

Annons

- Det är riktigt stora legender som kommer till Köping och spelar för hjärnforskningen, Bissen Brainwalk. "Curre" Lundmark har stöttat Bissen Brainwalk stort sedan 2011 och har hjälpt oss redan otroligt mycket. Och vi har länge varit pratat länge att göra något tillsammans. Så detta känns fantastisk kul. Matchen är viktig på många sett den kommer ge pengar till hjärnforskningen som kommer göra stor skillnad, säger Mathias "Bissen" Larsson.

Foto: Privat Bissen Larsson, grundare av Bissen Brainwalk.

Foto: Privat Bissen Brainwalk arrangeras varje vår - i Köping.

Foto: Privat Mathias "Bissen" Larsson.


Lotta Källgren, ordförande i Insamlingsfonden Bissen Brainwalk tillika sjukvårdare för Köping Hockey:

- Vi är oerhört glada för den här matchen. Vi har haft ett fantastiskt bra samarbete med Curre Lundmark under våra Bissen Brainwalks i Köping under flera år. Vi började prata om en hockeymatch för hjärnforskningen redan för ett par år sedan. Nu blir den verklighet, berättar Lotta.
Daniel Rosendahl, ordförande i Köpings Hockey är nöjd med samarbetet:

Annons

- Vi jobbar dagligen med rekrytering, precis som många andra föreningar. Att få se dessa levande legendarer spela mot våra lokala stjärnor ger oss som förening mycket positivt. Jag hoppas att den här matchen sätter Köping Hockey ännu mer på kartan och leder till att fler intresserade letar sig till oss - både publik, ledare och spelare, säger Daniel.

Annons

LAGUPPSTÄLLNING/TRE KRONOR LEGENDS

BACKAR:                  
                                  

Björn Nord

Christian Due-Boje

Leif Rohlin
Magnus ”Sigge” Svensson

Nicklas ”Lidas” Lidström (fortfarande aktuell - dock ej helt bekräftad)

Thomas Eriksson

Tomas Jonsson

Jonas Frögren

 

FORWARDS:

Anders ”Masken” Carlsson

Andreas Johansson

Daniel Rydmark

Jan Viktorsson

Jens Öhling

Jonas Höglund

Magnus Roupé

Marcus Thuresson

Mats Näslund                    

Patrik Juhlin

Thomas Rundqvist

Willy Lindström   

Fotnot: Tommy Salo och Börje Salming har fått förfrågan - men deltagandet är ännu inte helt bekräftat.


FAKTA/BISSEN BRAINWALK

Annons

Den förre elitbandyspelaren Mathias ”Bissen” Larsson, drabbades 2010 av en svår hjärnblödning och kämpade med sin rehabilitering. På årsdagen av sitt insjuknande satte han upp målet att gå sin första mil. Han bjöd med sig sina vänner på promenaden och bad dem lägga en peng till forskningen om hjärnans sjukdomar. Han fick sällskap runt Köping av närmare 1000 personer. Där och då den 27 mars 2011 föddes Bissen Brainwalk.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk grundades 2014 och verkar för att samla in pengar till hjärnforskningen samt sprida kunskap och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Insamlingsfonden har ett eget 90-konto, 90 04 14-4, och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll.

Läs mer på www.bissenbrainwalk.se.

Fotnot: Biljetter till matchen går att köpa som förköp på: Ica Maxi Stormarknad och  Best Western Hotell Scheele (båda i Köping). 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan