Annons

Annons

Annons

Fotboll

BK30 vidare i cupen efter överkörning – trots att man testade nytt: ”Känns tryggt för framtiden”

BK30 mötte under onsdagskvällen division 1 laget Enköpings SK. Laget gjorde processen kort och ledde med 4-1 redan i halvtid. BK30 valde att rotera i laguppställningen vilket gav positiva resultat. Något som tränare Janni Di Paolo tar med sig längre fram.

– Det finns lite att plocka av, känns tryckt för framtiden, säger han.

Text

Anmäl text- och faktafel

BK30 visade upp bredd i truppen när man krossade Enköping trots att laget vilade spelare. Från vänster: Cassandra Korhonen, Wilma Hedenström, Ella Wilson, Cornelia Ellefors, Olivia Chu. Bild: BK30

Redan efter två minuters spel var nollan spräckt. 16-åriga Wilma Hedenström som startade på topp med Cassandra Korhonen såg till att ge BK30 en drömstart. Matchen skulle utveckla sig till en rejäl överkörning där nyförvärven Cornelia Ellefors och Olivia Chu var framgångsrika med där de stod för hela fem mål tillsammans. Slutresultatet skulle tillslut bli 8-1 och tränare Janni Di Paolo fick goda svar när han testade en del nytt.

Annons

– Ellefors har spelat jättemycket och bidrar med sin spelstil. Hon är riktigt bra på det hon gör och hon utmanar mycket. Fortsätter hon att utvecklas kommer hon bli riktigt bra. Olivia har fina kvalitéer rent offensivt det vi jobbar med är det defensiva, hennes positionering. Men hon har jättefina fötter och hon gjorde ett kanonmål med vänstern, riktigt bra tryck i det skottet, säger han.

Annons

Di Paolo fortsätter att lyfta flera spelare som tog chansen, han förklarar att cupmatchen kom lägligt för att testa nytt samt att få mer speltid på naturgräs.

– Vi har fler som gör det bra, Wilma Hedenström tillsammans med Korhonen på topp, de har inte spelat tillsammans förut men hade fina kombinationer. Ella Wilson i mål, hon gör några avgörande räddningar i början, när vi leder med 2-0. Jag vet inte hur det sett ut annars. Hon kändes trygg med fötterna och satte igång våra anfall i lugn och ro.

Det känns som att truppen blivit bredare och starkare?

– Jag såg det framför allt igår, Brianne (Reed, red. anm.) var inte med och inte heller Lani (Alana Smith, red. anm.) eller vår nya målvakt Jonna (Andersson, red. anm.). Alla som spelade gjorde det bra. Vi går in och dödar matchen direkt. Det finns lite att plocka av, känns tryggt för framtiden, säger Janni Di Paolo.

Vad säger du om er prestation mot Enköpings SK?

– Vi gör mål efter en och en halv minut och kunde spela avslappnat. Sedan rann det iväg mer efter det än vad det blivit annars. Jag trodde inte skillnaden mellan oss skulle vara så stor när vi klev ut men det handlar om att vi gör det vi ska göra. Vi gör mycket bra utifrån de ytor vi vill straffa motståndarna på.

Annons

Ni är nu vidare till omgång 3 i Svenska Cupen, har ni satt någon målsättning?

Annons

– Vi har faktiskt inte gjort det, huvudmålet är att bli kvar i Elitettan. Men det var bra att vi fick pröva spelare och spela på gräs inför nästa match. Cupen är inte prio ett men det är kul att gå vidare och det skulle vara roligt att få spela mot starkt motstånd, säger Janni Paolo.

Matchfakta

Svenska Cupen, Omgång 2

Enköpings SK–BK30 1-8 (1-4)

Mål: 0-1 (2) Wilma Hedenström, 0-2 (13) Olivia Chu, 0-3 (32) Cornelia Ellefors, 1-3 (35) Clara Lindvall, 1-4 (45) Cornelia Ellefors, 1-5 (47) Olivia Chu, 1-6 (51) Cassandra Korhonen, 1-7 (54) Olivia Chu, 1-8 (62) Cassandra Korhonen

Publik: 73

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan