Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ny förlust för bottenkrigande BK30 – som kan överge höga spelambitionerna: ”Kanske ska spela lite grisfotboll”

BK30 är fortsatt i allra högsta grad indraget i bottenstriden i elitettan, efter söndagens 0–3-förlust borta mot Mallbacken.

Nu öppnar lagets tränare Janni Di Paolo för att delvis överge ambitionerna om att vara ett spelande lag, och i stället spela mer cyniskt.

– Vi kanske ska spela lite grisfotboll, slå mer långbollar, säger han till Sporten.

Text

BK30 fortsätter att gå tungt i elitettan.

Bild: Rasmus Ellvin

Annons

BK30:s tunga andrasäsong i elitettan fortsätter.

På söndagen föll man klart borta mot tabellåttan Mallbacken med 3–0, efter att hemmalaget gjort samtliga sina mål i matchens sista 20 minuter.

– Som helhet kan jag tycka att vi känns lite ängsliga i vårt eget spel, där vi kanske inte riktigt har självförtroende eller tillit till varandra för att kunna spela så som vi vill spela. Vi jobbar på det, och jag är helt övertygad om att vi kommer komma dit så småningom. Jag tycker Mallbacken var lite aggressivare än vi var, vi saknade det i dag, säger lagets huvudtränare Janni Di Paolo till Sporten.

Det var Mallbacken som hade det mesta i avslutsväg i matchen, och utdelningen för hemmalaget kom först med 72 minuter på matchklockan. Därefter jagade BK30 ett svar åt andra hållet, men i stället fick man se ytterligare bollar ramla in i det egna nätet.

Annons

Annons

– De gör 1–0 och sen 2–0, där vi inte riktigt får bort bollen, inte riktigt är organiserade. Sen gör vi förändringar, så klart. Vi går över till trebackslinje och flyttar upp en anfallare till för att försöka skapa något och göra mål på slutet. Det är egentligen lite för stora siffror mot spelet, tycker jag, säger Di Paolo.

I bottenstriden tätade det i helgen till sig ytterligare lite. Visserligen förlorade Asarum planenligt mot Kungsbacka, men ett formstarkt Ljusdal plockade överraskande med sig en poäng borta mot serieledande Linköping.

Foto: BK30

Det innebär att BK30 nu bara har en poäng ner till både Asarum och Ljusdal, som båda befinner sig under nedflyttningsstrecket i elitettan.

– Det är klart man tittar på andra resultat också, men de kan vi inte påverka så mycket. Vi kan bara jobba med vårt eget spel, det vi vill åstadkomma för att plocka så mycket poäng som möjligt. Om resultaten går vår väg är det positivt, men vi lägger inte så mycket energi på det.

Med 10 omgångar kvar att spela är BK30 på väg mot en betydligt sämre säsong än fjolårets debut i elitettan. Då spelade man ett tufft spel som i betydligt högre utsträckning byggde på långa bollar. I år har ambitionen, både under Jörgen Nyberg och Janni Di Paolo varit att bli ett mer spelande lag. Om resultaten fortsätter att gå emot laget kan den tanken snart revideras.

Annons

Annons

– Målet är fortfarande att stanna kvar. Vi kanske ska spela lite grisfotboll, slå mer långbollar. Jag vill gärna tro på att det finns kvalitet i laget, det är därför vi gör det här. Mycket handlar om självförtroende, lita på sig själv, att jag kan. Vi jobbar jättemycket på det.

Under våren visade BK30 att det under stunder, när spelet fungerar, finns kvalitet för att bedriva en mer kreativ fotboll. Men de stunderna har generellt varit alldeles för få och korta.

– Jag har sett för lite under våren, men nu när man ser på träningarna finns det kvalitet. Det finns att bygga på, men som sagt. Fördelen är att det är många matcher kvar, men också är det så att om det inte blir utdelning behöver vi ändra om i vårt spel.

Matchfakta/Elitettan

Mallbackens IF–BK30 3–0 (0–0)

Målen: 1–0 (72) Orji Ebere, 2–0 (77) Orji Ebere, 3–0 (90+2) Andrea Herczeg

Varning, BK30: Cassandra Korhonen

Publik: 594

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan