Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Dags att kommunen hittar en permanent placering

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Moské i nisch.

Bild: Privat

Annons

Vid årsskiftet 2017/2018 köpte Sala kommun ett konstverk av Jan-Erik Svennberg. Kultur- och fritidsavdelningen meddelade att en permanent placering skulle hittas efter sommaren.

Konstverket visades under sommaren i den tillfälliga utställningslokalen i Sala galleria men har för övrigt till dags dato legat nedmonterat i källaren under biblioteket.

Annons

Sala har nu möjlighet att för många år framåt ta hand om ett för staden viktigt konstverk genom en placering inomhus som förlänger livet på verket och skyddar det mot vandalisering.

Annons

Nätverket Lilla Istanbuls Vänner (LIV) uppmanar härmed kultur- och fritidskontoret att skyndsamt hitta en permanent placering till detta konstverk.

Sala har nu möjlighet att för många år framåt ta hand om ett för staden viktigt konstverk genom en placering inomhus som förlänger livet på verket och skyddar det mot vandalisering – ­något som tyvärr är nödvändigt på grund av tidigare händelser.

Aguélimuseet kommer under december–januari att genomföra en utställning av Jan-Erik Svennberg med vernissage den 1 december. Under jubileumsåret 2019 deltar Jan-Erik Svennberg i en nordisk vandrings­utställning med vernissage på Aguélimuseet den 25 maj samtidigt som en internationell konferens om ”out­sider art” besöker Sala.

Jan-Erik Svennberg är en känd profil inom den nordiska sektionen av outsider art. Hans konst väcker uppmärksamhet i Norden. Sala kommun bör därför på ett seriöst sätt ta hand om det kulturvärde som hans arbete utgör för lokalsamhället.

Lilla Istanbuls Vänner

genom Gregor Wroblewski

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan