Annons

Annons

Annons

Slutspelsserien 2019

Björn Hellkvists budskap: "Då skulle man banna sig själv till döds"

Förlust mot VIK, men det finns fortfarande en gnutta hopp för Modo Hockey i Slutspelsserien.

Björn Hellkvist ger nu ett löfte till alla Modoanhängare.

– Skulle man gå ut nästa match och inte ha kvar möjligheten inför sista omgången, då skulle man banna sig själv till döds.

Text

Se hela intervjun med Hellkvist i spelaren nedan:

Inbäddat innehåll

Modo åkte på en smärtsam övertidsförlust mot Västerås under lördagskvällen. I en match, som böljade fram och tillbaka i 60 minuter plus övertid, avgjorde den tidigare Modospelaren Mikael Frycklund med sitt 2-3-mål.

Annons

Annons

Efteråt var det en besviken Björn Hellkvist som träffade Hockeypuls. Han tyckte ändå att Modo gjort en av sina bättre bortamatcher för säsongen – och han menar att hoppet fortfarande lever för Modo, som har sex poäng upp till förstaplacerade Leksand med två omgångar kvar.

– Absolut, det ska mycket till. Det är inte kanske troligt för en supporter som tittar på tabellen att det här ska gå. Men när man har hållit på med detta ett tag och vet att ett litet, litet fönster finns där och inte är igenbommat... Skulle man gå ut nästa match och inte ha kvar möjligheten inför sista omgången, då skulle man banna sig själv till döds. Vi kommer förbereda oss på bästa möjliga sätt och går för det mot Västervik. Vi ska göra så mycket mål vi kan. Man vet aldrig. Så länge hoppet finns fortsätter vi jobba.

Bild: Oliver Åbonde

På måndag väntar Västervik hemma och Slutspelsserien avslutas mot Leksand på onsdag.

All energi läggs nu på Västervik-mötet.

– Det är precis som vanligt. Vi tittar igenom Västervik, vad de gjort bra och deras svagheter. Sedan försöker vi nyttja det och straffa dem där de är svaga.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan