Annons

Annons

Annons

Fotboll

Nära otrolig upphämtning – men BK30 föll efter mardrömsstart: "Är inte på tårna"

BK30 var inte långt ifrån att hämta in ett tidigt 0–3-underläge borta mot Gamla Upsala.

Men till sist blev det förlust, 2–4, efter att slutresultatet fastställts på tilläggstid.

– Det är lite juniormisstag, dueller i straffområdet där vi inte är på tårna, som de utnyttjar, säger BK30:s assisterande tränare Johan Andersson.

Text

Ella Gunnarssons två mål räckte inte till poäng för BK30.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

0–3 i baken efter 23 minuter på gräset på Gamlis IP i Uppsala – och BK30:s lördag såg redan ut att vara förstörd av Gamla Upsala.

Men det unga BK30-laget reste sig trots mardrömsstarten. Två mål av Ella Gunnarsson gjorde att man hade vittring med knappa halvtimmen kvar att spela, men det räckte inte hela vägen fram.

På tilläggstid fastställde i stället Gamla Upsala slutresultatet till 2–4.

– Vi är ett ungt lag. Topparna är jättehöga, men dalarna är därefter ibland. Det är lite juniormisstag, dueller i straffområdet där vi inte är på tårna, som de utnyttjar, säger lagets assisterande tränare Johan Andersson till Sporten.

– I andra tycker jag egentligen vi är mycket bättre, och nästan förtjänta av att kvittera. Sista målet kommer utifrån att vi flyttar upp allt vi har och går för kvitteringen. Men vi väger lite för tunt i båda straffområdena. Sen kanske vi inte riktigt var med på hur mycket dueller det blir på naturgräs kontra konstgräs, i och med att vi har spelat en hel försäsong och alla seriematcher hittills på konstgräs. Det blir lite mer andrabollsspel, lite mer dueller. Där kanske de var lite mer redo.

Annons

Annons

Johan Andersson, till vänster om huvudtränare Tony Torstenson.

Bild: Eric Blomqvist

Gunnarssons första reducering kom strax innan halvtid, och den andra med 63 minuter på matchklockan. Då var känslan hos många att BK30 skulle ta sig ikapp.

– Då kände vi att vi har det här. Sen gör de det bra efter vårt 2–3, då lyckas de spela bort tio minuter egentligen och då avtar vår forcering lite. Sen kommer vi sista tio igen. Vi blir lite rejälare i andra, vi spelar lite enklare och sätter bollen på yta.

Totalt sett blev det en match med både positivt och negativt att ta med sig – även om det blev förlust. Och styrkan i att resa sig efter en sån mardrömsstart är en av de sakerna.

– Ja, och det ska vi ta med oss. Vi är ett jäkligt starkt lag så. Vi har inte upplevt att vi har blivit bortspelade av något lag. Stora delar av det är ganska bra, sen är vi ganska unga och ibland kanske lite naiva i vårt spel. Men det är sånt vi får jobba bort det här året som ska handla om att bygga om och bygga nytt. För kvaliteten är jättehög när vi når full kapacitet.

Matchfakta/Division 1 norra Svealand

Gamla Upsala SK–Västerås BK30 2–4 (1–3)

Mål: 1–0 (4) Josefin Stomberg, 2–0 (18) Elva Fridjonsdottir, 3–0 (23) Sanna Öhlund, 3–1 (42) Ella Gunnarsson, 3–2 (63) Ella Gunnarsson, 4–2 (90+2) Julia Wänglund.

Varningar, BK30: Elma Alisic

Publik: 68

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan