Annons

Annons

Annons

Beslutet som förändrar svensk hockeys framtid

Klart: Förslaget röstades igenom – svensk hockey inför direkt upp- och nedflyttning

Från och med säsongen 2020/21 kommer alltid ett lag att flyttas upp och ner mellan SHL och hockeyallsvenskan, samt mellan hockeyallsvenskan och hockeyettan.
Förslaget röstades igenom på Svenska ishockeyförbundets förbundsmöte på lördagsförmiddagen.

Text

Inbäddat innehåll

Anders Larsson, ordförande Svenska ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån

Annons

Förslaget har varit omdiskuterat och flera röster har höjts, framförallt från hockeyallsvenskan och hockeyettan, för att rösta nej. Men SHL har stöttat förslaget och de 22 distrikten har backat dem.

– Alla remissvaren har stöttat förslaget, därför har vi lagt fram det här förslaget, sade Anders Larsson i sitt anförande inför förbundsmötet i Stockholm som började klockan nio på lördagen.

Annons

På fredagen hade förmöten hållits mellan SHL-klubbarna och de 22 distrikten, där samtliga frågor diskuterats. Och före förbundsmötet på lördagen berättade flera parter för Hockeypuls att förslaget om direkt upp- och nedflyttning kommer att röstas igenom.

Så blev det också.

Med stor majoritet ekade ett "ja" på frågan om förbundsmötet kunde rösta för förslaget. Men det fanns motstånd. Södermanlands ishockeyförbund begärde ordet, och uppmanade förbundsmötet att rösta nej till förslaget. I omröstningen fick Södermanland stöd av ett fåtal röster, men odiskutabelt färre än de som röstade för.

Det innebär att ett lag alltid kommer att flyttas upp respektive ner mellan SHL och hockeyallsvenskan, samt mellan hockeyallsvenskan och hockeyettan, varje år från och med säsongen 2020/21. Hur kval- och slutspelsuppläggen kommer se ut ingår inte i förslaget som nu röstats igenom – detta kommer i stället ligorna att få fastställa i samarbete med Svenska ishockeyförbundet under den kommande säsongen.

Annons

Hade förslaget röstats ned hade inga förändringar skett, inte heller av kval- och slutspelsupplägg, under de kommande fem åren, enligt ett beslut från Svenska ishockeyförbundets förbundstyrelse.

Hockeypuls sänder live direkt efter förbundsmötet och gästas av bland andra Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson, SHL:s vd Anders Källström och hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance.

Den sändningen börjar klockan elva och finns här ovan i artikeln.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan