Annons

Annons

Annons

Ekonomiproblemen i Sala

Insändare
Insändare: S-märkt fulspel om skolan i Sala

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Mikael Stenkvist "Kulturskolan har redan fått neddragningar på grund av pengabrist på skolans konton och om nu 3 miljoner kronor till ryker så åker kanske hela kulturskolan..." skriver Eric Thorsell.

Annons

När jag läste om att Socialdemokraterna med hjälp av Sverigedemokraterna drivit igenom en skattehöjning på 25 öre de närmaste åren tänkte jag bara så här: Tack för den lilla pensionshöjningen jag fick vid årsskiftet.

Efteråt tänkte jag lite längre och kom fram till att med skattehöjningen kombinerat med att skolan får 3 miljoner mindre så finns det en riktigt ful plan bakom. Kulturskolan har redan fått neddragningar på grund av pengabrist på skolans konton och om nu 3 miljoner kronor till ryker så åker kanske hela kulturskolan eller det som Socialdemokraterna allra helst vill, lägga ner Hedens skola och Kilboskolan. 

Annons

Salas socialdemokrater av idag har ingen som helst förståelse för att det faktiskt behövs skolor ute på landsbygden för att det ska flytta ut folk dit och hålla bygden levande. Skolan och dagiset är för många unga familjer navet i tillvaron ute på landet.

Annons

Många småorter har tidigare tappat affären, banken sjukvården så nu är bara skolan kvar.

Naturligtvis finns det en valtaktisk baktanke från (S)  bakom det här förslaget. Vi driver igenom det här nu så kan vi i nästa valrörelse säga: Alliansen lovade alla skolor ska vara kvar på landsbygden, se vad det blev, svikna vallöften.

Sedan finns det nog också en rent matematisk baktanke till från (S). Runt Fläckebo-Sätrabrunn och Hedåker-Västerbykil gör det inte så mycket om man tappar några fler röster bara vi kan tvåla till Centern rejält. Då kan vi behålla våra procent på Åkra och Bryggeriet när vi stolt säger "Vi räddade Kulturskolan" 

Är inte helt säker på att Sverigedemokraterna genomskådade fulspelet från (S) som jag gjort för det kommer ju att drabba några av deras starkaste fästen om skolnedläggningarna drivs igenom och som utarmar landsbygden ännu mer. Än är det inte för sent att ändra sig.

Socialdemokraterna i Sala är bara kopior på hur rikssossarna tänker. Vi har största vinsterna i storstäderna, satsa där landsbygden är ändå förlorad.

Till sist, tack för skattehöjningen för mig som har ungefär 11 000 kronor i pension efter skatt samtidigt som statsministern Stefan Löfven (S) får 4000 kronor i lönehöjning per månad. Hur var det; alla människors lika värde och solidaritet? Eller som man sade i gamla Östtyskland DDR: Här är alla jämlika men några är mer jämlika.

Eric Thorsell, Möklinta

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan