Annons

Annons

Annons

Ekonomiproblemen i Sala

Insändare: När får vi medborgare tillbaka pengarna?

Foto: Arkiv

Annons

Sala kommun - dess tjänstepersoner och förtroendevalda, vem gör vad? Jag är en kommuninvånare som försöker förstå, allt från hur man kan räkna med pengar man inte har till att en del kan uttala sig så självklart om saker som de rimligen inte har full koll på. Fast det ingår väl lite i en förtroendevalds vardag att ha synpunkter.

Här två axplock ur två artiklar om Sala kommun och ekonomi publicerade i Sala Allehanda:

"Men åter till pudelns kärna – det yttersta ansvaret för kommunens gigantiska underskott, kaoset i Rådhuset och de utköp som sker, ligger på minoritetsstyret". (SA 20190216)

Annons

"Enligt Ulrika Spårebo finns det mycket att jobba med när det gäller effektiviseringar inom både skolan och vård- och omsorg, därav skillnaden i ramarna. När skattehöjningen träder i kraft innebär det att kommunen får in ungefär tolv miljoner kronor extra, enligt Ulrika Spårebo. – Det är ett tillfälligt lån av medborgarna, med tanke på den situation som Allians för Sala satt oss i, säger Ulrika Spårebo". (SA 20190611)

Annons

"Ansvar" = förpliktelse att se till att något går i uppfyllelse, samt skyldighet att stå till svars och ta vissa konsekvenser om så icke sker. Det är en förklaring av ordet ansvar, finns säkert fler.

"Borgenär" = är en person som har lånat ut pengar.

"Gäldenär" = är en person som har lånat pengar, som står i skuld till den som lånat ut.

Som aktiv salabo så är det svårt att undgå att följa det politiska spelet som försiggår mitt framför oss. Och som faktiskt är smått obegripligt. För jag saknar ansvar, det blir mest pajkastning.

För att ta något konkret: Åkraskolan stängdes akut inför sommaren 2018, Sala kommun slog sig för bröstet och var stolta att entreprenörerna lyckades bygga upp en modulskola på så kort tid. Men vad händer med Åkraskolan? Är något beslut taget i frågan? Vem väntar på vem? Varför tar det sådan tid?

Nu har simhallen stängts akut! Sala kommun har dålig ekonomi så vad kan vi som kommunmedborgare förvänta oss för tidsplan på bygget av en ny simhall? Om kommunens politiker ens anser att de ska bygga en simhall!

Och en sista fundering, ”ett tillfälligt lån”, när får vi tillbaka de pengarna? Om det avses att vara ett lån, på vilket sätt kommer det att återbetalas?

Klarsynt nybliven borgenär och gammal medborgare

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan