Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Westman ansvarig för underskottet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skolnämndens ordförande Hanna Westman skönmålar den ekonomiska situationen, enligt skribenterna.

Bild: Niklas Storm

Annons

Sent ska syndaren vakna! Äntligen så har skolnämndens ordförande Hanna Westman (Sbä) och Allians för Sala insett att man måste stoppa bland annat nedskärningarna i kulturskolan. Något som vi Socialdemokrater yrkat på för tre månader sedan men som då avslogs av Hanna Westman och majoriteten i Skolnämnden.

Hanna Westman skriver i sin insändare att underskottet har minskat rejält under året och att senaste ekonomiprognosen visar att kommunen kan gå med ett litet plusresultat, detta är inget annat en skönmålning från Westman. Det hon missar att skriva är att kommunen fortfarande redovisar ett underskott på 19,6 miljoner kronor. Ta bara den nämnd som hon ansvarar för, den visar på ett underskott på 16,2 miljoner kronor för 2019.

Annons

Annons

Det är fortfarande en mycket allvarlig ekonomisk situation för Sala kommun. Istället för att ta itu med ekonomin skyller Westman i sitt insändarinlägg på en massa olika orsaker för att bortförklara sin bristande kontroll på ekonomin och det dåliga politiska ledarskapet.

Ett klargörande för Hanna Westman är att vi socialdemokrater tittar framåt, vi har lagt många förslag för att ta Sala ur denna kris. Vi tar också del av all information vi får från våra tjänstepersoner, men också analyser med mera som kommer från SKL (Sveriges kommuner och landsting) och andra organisationer för att klara de utmaningar kommunen står inför.

Hanna Westmans slutkläm i sin insändare visar än mer på att hon inte kan hantera den uppkomna situationen. Detta genom att uppmana oss att sluta säga att det är kaos i Sala, för det är det inte enligt henne. Det låter märkligt likt vad Westman sa för precis ett år sedan, det var ingen fara då heller utan hon hade kontroll på ekonomin.

Att hålla sig till fakta är viktigt och det kan då inte bara gälla oss andra utan även Westman och co. Frågan är om Westman tappat viljan och nytänkandet? Kanske blir det så efter många år vi makten?

Ulrika Spårebo (S)

oppositionsråd

Glenn Andersson (S)

ordförande för Socialdemokraterna i Sala

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan