Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Insändare: En efterlängtad invigning med en besk eftersmak

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Niklas Norén/Arkivbild

Annons

Den 31 augusti ska nya Lärkan sportcenter invigas och som så många andra säger jag hurra och jippi till ännu en idrottshall i Sala för den är efterlängtad och välbehövlig!

Men det är med höjda ögonbryn och sorg jag säger detta för samtidigt håller simhallen i andra änden av detta fina nybygge på att rasa ner i källaren på grund av uteblivna reparationer och tvingats att helt stängas och tömmas på vatten.

Annons

Annons

Simhallens behov av reparationer har varit kända långt innan tankarna på att bygga denna nya fina hall fanns så jag har lite svårt att se logiken eller riktiga glädjen över denna i mina ögon lite konstiga prioriteringen.

Borde man inte först ha sett till att reparera kommunens ENDA simhall innan man bygger ännu en idrottshall?

Det positiva resultatet av denna prioritering har blivit att flera föreningar har fått ännu mer, välbehövliga tider för att kunna ha kvar sina medlemmar och till och med kanske kunna växa sig större.

Det tråkiga och snudd på katastrofala resultatet är att utan en simhall i Sala riskerar just nu en av kommunens anrika föreningar, Sala Simsällskap, att smulas sönder då de står helt utan egna träningsmöjligheter.

Verksamheten har tvingats minimaliseras, flera grupper måste läggas ner och de ungdomar som fortfarande väljer att stanna kvar och satsa på sin sport simning måste pendla till andra orter och då ta ”skräptiderna” som ingen annan vill ha!

Det finns fler som är i stort behov av en öppen och fungerande simhall i vår kommun.

Alla barnfamiljer som under vinterhalvåret besöker simhallen för en glädjande och aktiverande stund.

Alla motionärer som ser simning som en skonsam och bra träning under den mörka vintern.

Annons

Skolans simundervisning blir också lidande då den måste skjutas på framtiden, för många barn är detta enda chansen att lära sig simma.

Men, än en gång, jippi till nya hallen och sen håller jag tummarna att kommunen gör sitt yttersta för att snarast reparera simhallen, prognosen för detta sägs vara början eller slutet av 2020.

Jag hoppas på början av 2020.

Annika Palmqvist

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan