Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Insändare: Ni kan bättre, SA!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Om nu Sala Allehanda ska vara vår lokaltidning, varför inget om nationaldagen och hur den firades i Sala", undrar insändarskribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

När jag runt klockan 20 på lördag 6 juni tittar på Sala Allehandas webbplats och Facebooksida ser jag inte ett spår av att det faktiskt är Sveriges nationaldag.

På Facebook ser jag att för tio timmar sedan postades ett inlägg om ett inbrott i Heby. På webben är den stora nyheten "Se vad grannen fick för huset". Men inget om nationaldagen. Det tycker jag är tråkigt.

Annons

Om nu Sala Allehanda ska vara vår lokaltidning, varför inget om nationaldagen och hur den firades i Sala? Det må vara coronatider med restriktioner, men det innebär väl inte att inget firande förekom?

Annons

Och om det är så att inget firande förekom, då är väl det en nyhet? Sala Allehanda, ni kan bättre än så här.

Magnus Nystedt

Anmäl text- och faktafel

Svar direkt:

Redan den 13 maj skrev Sala Allehanda om att det traditionella firandet på Väsby Kungsgård – där det i vanliga fall kommer upp till 500 besökare – ställts in. Det är självklart en stor nyhet i Sala, särskilt som traditionen pågått sedan 70-talet (även om det hette svenska flaggans dag på den tiden).

Mats Wikman, chefredaktör och ansvarig utgivare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan