Annons

Annons

Annons

Centrum

Filmen alla måste se – “HOLD” påminner om människorna som försvunnit i invandringsdebatten

Det är vår förbannade moraliska plikt att lyssna.

Acting for Changes och Mia Björkströms livsviktiga film “HOLD – om en hållbar föreställning” påminner oss om de människor av kött och blod som nu försvinner i invandringsdebattens upptagenhet vid statistik, volymer och kostnader.

Berörande livsöden och satiriskt ironiska reflektioner väcker både tankar och känslor i en film som alla svenskar borde se.

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

För fyra år sedan startade skådespelaren Maria af Malmborg Linnman upp teatergruppen Acting for Change för nyanlända och asylsökande i Västerås. Gruppen är unik i Sverige på så vis att den också satt upp flera stora föreställningar. Trilogin bestående av “Hope” (2017) och “Home eller Om kärleken” (2018) skulle i år ha avslutats med “HOLD – om en hållbar föreställning”, men så kom coronaeländet. Acting for Change fick ställa om och arbetet med föreställningen blev i stället till en fantastiskt fin dokumentär i Mia Björkströms regi, av en sådan kvalitet och vikt att den borde spridas över landet via Folkets Bios biografer och visas på SVT. Film som folkbildning och public service när den är som bäst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan