Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt SD: Socialdemokraternas defekta spåkula

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Magnus Edman (SD) skriver att ingenting är uppgjort på förhand inför kommunfullmäktige i oktober.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Replik på Socialdemokraternas debattinlägg (SA 21/9).

Spårebo (S) och Andersson (S) har införskaffat sig en spåkula där de självsäkert bedyrar att de redan vet hur den kommande budgetdebatten kommer att utkristalliseras. Dock så måste denna spåkula vara en aning defekt, för ingenting som de så säkert påstår har någon sanningshalt i sig.

Annons

Annons

Vi har inte haft ett enda samtal med Alliansen gällande budgeten eller någon annan fråga för den delen. Någon diskussion bakom kulisserna kommer inte heller att ske.

Så nej, ingenting är uppgjort eller kommer så bli innan kommunfullmäktige i oktober.

Sen är även S beroende av hur SD röstar samtliga gånger då det blir votering i kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige. Utan vårt stöd så kan ni inte vinna några voteringar. S är lika beroende av SD som Alliansen för att få igenom sina förslag.

Det ska även sägas att de gånger det blivit votering denna mandatperiod så har SD stött S betydligt fler gånger än Alliansen. Vi har även lagt ner våra röster gällande budget sedan 2016, alltså inte röstat för någon annans budget än vår egen. Jag förväntar mig att eftersom ingen vill ha våra röster så kommer inga voteringar ske i framtiden.

S gör även ett tafatt försök till att framställa det som att SD endast satsar på ett monument och inte har andra förslag i kommunen. Våra motioner handlar ofta om hur vi säkerställer eller förbättrar situationen för de svagaste i samhället.

Äldrekurator, ge blod på arbetstid, NPF-säkra kommunens skolor, att avskaffa de ofrivilliga delade turerna inom vården och att säkerställa kulturskolans existens.

Men jag tolkar det som att sådana satsningar är inget som tilltalar Socialdemokraterna i Sala.

Magnus Edman, ordförande SD Sala och SD Västmanland

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy