Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt SBä: Vi jobbar för tillväxt i Sala!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Marcus Andersson och Daniel Ahlin från Salas Bästa tar inköpet av Evelundsområdet som ett exempel på partiets genomslagskraft.

Bild: Mats Wikman

Annons

Salas Bästa bildades 2009 för att bryta politrukväldet och få kommunen att gå åt rätt håll. Ett parti som faktiskt brydde sig om Salas befolkning och näringsliv. Ett av våra fokusområden var att Sala måste bli större och därigenom starkare. Sala hade redan blivit avlövad sin tingsrätt, försäkringskassa och riksväg genom staden. Sala riskerade att bli en sovstad. Vi kände att ingen tog fighten för Sala!

Vi har under årens lopp i olika konstellationer med Socialdemokrater och Alliansen drivit på för tillväxt och visst har delar blivit verklighet: visionen om 25 000 invånare år 2024 antogs redan 2011, Evelundsområdet köptes in för logistik, Bovieran byggdes och Norrmalmsområdet pekades ut som ett stort tillväxtområde, med mera.

Annons

Som du märker går det åt rätt håll - men ack så långsamt! Tillväxt handlar inte bara om att planera och bygga fabriker och radhus. Det handlar om att skapa trivsel. Vad som skapar trivsel är svårt att ta på men vi tror att det är en grundläggande trygghet, en skola och vård som man kan lita på, omsorgsfullt omhändertagna parker, vägar och torg samt ett rikt utbud av arbetsplatser, fritidsaktiviteter, varor och tjänster. Vi tror att detta ger goda förutsättningar att växa såsom människa och företag i Sala.

Annons

Vi kan se resultatet av Salas Bästa trivselpolitik omkring oss när vi blickar ut mot den nya idrottshallen vid Lärkan eller idrottshallen i Ransta. Sakpolitiska framgångar för Salas befolkning är det politiska priset som de styrande fått betala för att få vårt stöd och det går åt rätt håll - men återigen ack så långsamt!

Eftersom att Salas Bästa saknar egen majoritet så försöker vi att påverka politikerna i andra partier för att driva igenom sakpolitik som är bra för vår bygd. Ibland kan det uppfattas som att vi ”hoppar” över det politiska diket allt för ofta. Men vi vill försäkra dig som salabo och företagare att vi endast gör det för att uppnå så bra resultat som möjligt för kommunen. Vem vi samarbetar med är underordnat målet om tillväxt.

Det är två år kvar till valet och vi tänker fortsätta att bedriva en aktiv oppositionspolitik med blåslampa, kritiskt granskande men så klart alltid konstruktiv för Salas bästa. Vår förhoppning är att fler Salabor får upp ögonen för att det gör skillnad vilket parti man väljer att styra kommunen. Du behöver inte välja ett riksdagsparti som förvaltar kommunen med order uppifrån - välj i stället ett lokalt parti som utvecklar Sala för dig, din familj och dina vänner!

Marcus Andersson (SBä), ersättare i kommunstyrelsen

Daniel Ahlin (SBä), ledamot i bygg- och miljönämnden

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan