Annons

Annons

Annons

Corona: Sport

Ser mörkt ut för fortsatt spel i Hockeytrean: ”Normalt skulle skulle vi ha stängt säsongen i måndags”

Sala Hockey och Östervåla IF har bara hunnit spela sex respektive 4 matcher i Hockeytrean. Tiden börja rinna ut för fortsatt spel och i början på januari kan beslut om att ställa in säsongen komma att tas.

Text

Anmäl text- och faktafel

Beslut om att avsluta ishockeysäsongen för Sala Hockey och Östervåla IF kan komma att tas strax efter nyår. PÅ bilden syns Salas Mattias Edling och ÖIF:s Hampus Kroon.

Bild: Mikael Stenkvist

Hockeytrean skulle ha varit färdigspelad i slutet av november och lagen skulle sedan ha delats upp i nya serier – Alltrean och Fortsättningstrean. Men Hockeytrean hade inte ens hunnit halvvägs innan serien tog paus på grund av de skärpta allmänna råden som infördes i höstas.

Annons

Annons

Något beslut kring fortsättningen av säsongen har ännu inte tagits.

– Vi har en plan på hur vi ska kunna slutföra säsongen men det är svårt att göra olika scenarier, säger Peter Andersson, tävlingsadministratör på Stockholms Ishockeyförbund.

Enligt de nationella allmänna råden som började gälla måndag den 14 december ska man avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig eller enstaka tävlingar eller matcher som riktar sig till barn födda 2005 och senare. Detta gäller till och med den 30 juni 2021 eller tills något annat beslutas.

– Normalt skulle vi ha stängt säsongen i måndags med tanke på de nationella allmänna råden. Men efter diskussion med Svenska Ishockeyförbundet så väljer vi att hålla det öppet till strax efter nyår, säger Peter Andersson.

Sala Hockeys Anders Romegård och Östervåla IF:s Adam Andersson i kamp om pucken.

Bild: Mikael Stenkvist

Han säger att ett kritisk datum för att kunna fullfölja seriespelet är att spelet kan återupptas senast den 20 januari.

Ett eventuellt beslut om att ställa in resten av säsongen för Sala Hockey och Östervåla IF kan komma att tas i början på januari.

– Vi har som sagt ännu inte stängt men det ser inte speciellt ljust ut just nu, säger Peter Andersson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan