Annons

Annons

Annons

Ishockey

Statsministerns råd till barn- och ungdomar: ”Träna på andra sätt”

Barn och ungdomar tvingas från idrotten när de kommunala idrottshallarna stänger ner sina verksamheter på uppmaning från regeringen.
Men det går att träna ändå, menar statsminister Stefan Löfven.

Text

Stefan Löfven råder barn- och ungdomar att träna på andra sätt under coronapandemin när kommunala idrottshallar stängs.

Bild: Helena Tell

Annons

Idrotten är en av många delar i samhället som påverkas av coronapandemin. Restriktioner har vidtagits vilket innebär att både barn- och ungdomsidrotten nu tvingats pausa sina verksamheter, även om elitverksamheten fortfarande är igång.

Till exempel har Sveriges kommuner, på uppmaning av Folkhälsomyndigheten, stängt ner alla sina kommunala idrottsanläggningar fram till den 24 januari.

– Jag hoppas att det finns möjligheter att hålla igång med träning utomhus. Det går att träna på andra sätt, även om man inte kan vara i hallen och spela innebandy till exempel, säger Sveriges statsminister, Stefan Löfven.

Hur ser du på att barn och ungdomar drabbas?

– Jag tror också att ungdomar har en speciell tid nu, men vi är i en pandemi och då krävs speciella åtgärder. Passa på att vara ute, och träna utomhus, om det kan göras på ett smittsäkert sätt, säger Stefan Löfven.

Annons

Annons

Stefan Löfven. Foto: Henrik Montgomery / TT kod

Mellandagarna brukar vara synonymt med bland annat hockey- och bandyfester. Det är fullsatta arenor runt om i Sverige, vilket statsministern brukar uppskatta. Förra året var till exempel Stefan Löfven, som är Modosupporter, på plats när Modo Hockey tog emot Timrå under mellandagarna. Den gången segrade Timrå, till statsministern besvikelse.

Och den här säsongen blir det inga fullsatta sportarenor runt om i Sverige på grund av pandemin. Inga klackkamper på läktarna och kraftmätningar på isen. Således heller ingen hockeyfest för statsminister Löfven.

– Det är tråkigt att inte kunna vara på plats. Både jag och Ulla har köpt säsongskort till både herr och damlaget i Modo. Vi hade tänkt att se matcher, men nu blir det inget av. Men som tur är går det att följa på annat sätt, säger Stefan Löfven.

Stefan Löfven hoppas att Modo vinner båda matcherna i dubbelmötet mot Timrå, men tror att lagen tar varsin seger. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Stefan Löfven får följa Modo på annat sätt under coronapandemin. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Annons

Att Modo Hockey betyder mycket för Sveriges statsminister står klart sedan tidigare. Återkommande har Stefan Löfven berättat om sina känslor för Ö-vikslaget. Och visst lyser också en viss besvikelse igenom nu när Modo inte presterat som önskat i Hockeyallsvenskan.

– För Modo önskar jag att det hade gått bättre. Jag önskar att man kommer igång, Modo betyder mycket för Ö-vik och personligen också för mig.

I januari väntar ett dubbelmöte mellan Modo-Timrå. Hur går det?

– Det kanske blir en vinst var, även om jag önskar att Modo vinner båda.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan