Annons

Annons

Annons

Corona: Sport

Färdigspelat i Hockeytrean den här säsongen: ”Ingen skräll men tråkigt”

Svenska ishockeyförbundets Region öst har nu tagit beslutet att spelet i Hockeytrean inte kommer återupptas den här säsongen. Det är med andra ord färdigspelat för Sala Hockey och Östervåla IF.

Text

Anmäl text- och faktafel

Bild: Mikael Stenkvist

Spelet i Hockeytrean har varit pausad i 2,5 månader. Sala Hockey hann spela sex seriematcher innan pausen och Östervåla IF hann bara spela fyra – och nu är det alltså definitivt färdigspelat i serien för den här säsongen.

– Ingen skräll men känns tråkigt – vi hade något riktigt bra på gång, säger Sala Hockeys sportchef Fredrik Brokmark.

Sala Hockey hade länge förhoppningar om att seriespelet skulle kunna återupptas.

Annons

– Vi hade förhoppningar innan jul att kunna träna i små grupper men när de stängde ishallarna förstod vi att det nog inte kommer gå, säger Fredrik Brokmark

Annons

Sala Hockeys Fredrik Brokmark.

Bild: Mikael Stenkvist

Svenska Ishockeyförbundet beslutade den 8 januari att med anledning av den fortsatta smittspridningen av coronaviruset ändra i tävlingsbestämmelserna gällande kvalen till SDHL, Hockeyettan, J20 Nationell och J18 Regional den här säsongen.

I enlighet med det beslutet gjorde tävlingskommittén i Region öst bedömningen att inga kvalspel kan genomföras enligt plan i de regionala serierna där lagen inte tillåtits träna eller spela.

Spelet i Hockeytrean kommer inte återupptas den här säsongen. Det blir därmed inget mer derby mellan Östervåla IF och Sala Hockey.

Bild: Mikael Stenkvist

Region öst menar att det inte har hunnit spelats tillräckligt många matcher för att säkerställa en sportslig rättvisa och att det under rådande förutsättningar inte är möjligt att kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag på den tid som återstår av säsongen – i det fall något seriespel över huvud taget kan återupptas under våren.

Tävlingskommittén i Region öst tog därför beslutet att ändra seriebestämmelserna för säsongen 2020/2021 och gör följande omställning:

► Inga kval inom regionnivån genomförs – inga nya lag från exempelvis Hockeytrean kvalificerar sig till Hockeytvåan.

Annons

Annons

► Spel i Hockeytvåan, Hockeytrean, Damettan, Damjuniorserien, J20 Regional Östra, J20 Division 1 Östra, J18 Regional Östra, och J18 Division 1 Östra återupptas inte under innevarande säsong.

Dock stängs inte dörren helt för fortsatt matchspel. Tävlingskommittén hoppas kunna erbjuda alternativa former för matchspel om smittläget medger att matcher kan spelas igen.

Lagen kan då komma att erbjudas spel i mindre lokala serier utan upp- och nedflyttning under mars.

– De flesta i laget är positiva till det. Men det kommer kosta så det blir en fråga för klubben – det känns tveksamt att det blir spel, säger Fredrik Brokmark.

Sala Hockey, som var nykomling i Hockeytrean, kan redan nu börja förbereda för en andra säsong i serien.

– Ska man hitta något positivt i det här är det väl att vi klarade målet att hålla oss kvar i trean. Fast jag tror att vi hade klarat det utan några problem även om säsongen hade spelats klart.

Östervåla IF:s resultat

► ÖIF-Ormsta 6–7

► Hallsta-ÖIF 3–5

► ÖIF-Solna 5–4 e. str.

► Sala-ÖIF 4–2

Sala Hockeys resultat

► Iron-Sala 9–3

► Sala-SHK 4–5 e. str.

► Bålsta-Sala 9–2

► Sala-Östervåla 4–2

► Sala-Ormsta 7–4

► Hallsta-Sala 5–4 e. f.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan