Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
Insändare: Inga regionpengar till Västerås flygplats

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Om nu moderater och kristdemokrater menar allvar med sitt förslag så ska väl även regionen folkomrösta?”, skriver insändarskribenten. Klipp från SA 15/3.

Annons

Att västeråsarna ska folkomrösta om sin flygplats är allmänt känt, men nu måste även en Salabo sätta ner foten. Moderaterna, dessa skattebetalarnas ädla riddare nummer ett, föreslår nu tillsammans med Kristdemokraterna i länet att Region Västmanland ska gå in som hälftenägare i det mer eller mindre konkursmässiga flygplatsbolaget.

Under minst tjugo år har ett antal styrelser och flygplatschefer försökt att vända minus till plus för flygplatsen, förgäves. Lösningen, förutom regionens skattepengar, är att tillsätta en professionell flygplatsstyrelse utan politiker. Vad blir nästa steg? Kanske en professionell regionstyrelse utan politiker?

Annons

Annons

Om nu moderater och kristdemokrater menar allvar med sitt förslag så ska väl även regionen folkomrösta?

Moderaterna och kristdemokraterna vill arbeta för regionens utveckling, börja då exempelvis med att säkra tillgången till bredband till regionens samtliga innevånare. Men för guds skull inga pengar till en flygplats på dekis.

N-E Hägglund

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan