Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt SD: Hamrin (M) får måla upp orosmoln efter eget behag

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Magnus Edman (till höger) tycker att Moderaternas Erik Hamrin (till vänster) målar upp orosmoln.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Salamoderaternas gruppledare Erik Hamrin har i skrivande stund gått ut på sociala medier om sin oro gällande en eventuell kommunalisering av Aguélimuseet. Erik tar även upp städningen i kommunens verksamheter, att även den eventuellt kan hamna under kommunal regi framöver.

Herr Hamrin betonar tydligt att Socialdemokrater tillsammans med Sverigedemokraterna bär ansvaret för den uppkomna situationen. Jag tolkar att med den uppkomna situationen syftar Hamrin på att kommunchefen har fått i uppdrag att utreda möjligheterna att införa dessa nämnda åtgärder under kommunens ansvar. Det Erik väljer att inte nämna är att en majoritet av fullmäktiges ledamöter röstade för S budget hösten 2020. Inte enbart S och SD utan även V och MP.

Annons

Annons

Anledningen till att vi valde att lägga våra röster på denna budget har vi tidigare redogjort vid ett flertal tillfällen. Dock så har vi aldrig uttryckt oss positiva till att kommunen ska ta över verksamheten för Aguélimuseet. Det är Erik mycket medveten om. När det gäller städning så är vår ingång att vi inte lägger större vikt vid om den är under kommunal eller privat regi. Det alternativ som är mest kostnadseffektivt och av god kvalitet kommer främst för oss. Att det till slut blir en utredning gällande dessa frågor ser vi bara som positivt.

Gällande Aguélimuseet så ska det självklart ske i samråd med konstföreningen. Allt annat vore kontraproduktivt. När väl resultaten från dessa utredningar är klara så kommer vi aktivt ta ställning vad vi anser vara bäst för Sala kommun och de nämnda verksamheterna. Fram till dess får Erik Hamrin spekulera och måla upp diverse orosmoln efter eget behag.

Magnus Edman (SD), gruppledare Sverigedemokraterna Sala

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan