Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt M: Det finns anledning till oro

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Erik Hamrin (M), gruppledare för Moderaterna i Sala.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Precis som Sverigedemokraternas gruppledare Magnus Edman konstaterar i sin insändare den 26/4 har jag kritiserat kommunaliseringen av Aguélimuseet och den plan för en återkommunalisering av städtjänster som Edman tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet bestämt sig för att stödja. Dock inte bara i sociala medier utan även i kommunfullmäktige och tidigare insändare.

Annons

Annons

Jag har även kritiserat den flytt av Kulturskolan som SD ställt sig bakom och som nu har lett till ett budgetunderskott på över en miljon som vi behöver justera i ändringsbudgeten. Till det kommer det i budgeten inkluderade, men inte beredda, uppdraget att köpa gamla lasarettet.

Med det som bakgrund skulle det vara konstigt vi inte kritiserar. För oss Moderater har det varit tydligt att dessa Socialdemokratiska förslag gått i en riktning som vi inte tror för Sala framåt. Jag törs näst intill lova att det inte är sista gången vi uttalar oss kritiskt kring den budget SD valde att stödja.

Sala kommun har en mycket skicklig upphandlingsenhet som följer upp alla tjänster vi köper in och kvalitet är en parameter som tas i beaktande. Magnus Edman och Sverigedemokraterna tycker det är bra med utredningar om kommunalisering av fungerande verksamhet. Jag tycker att det hade varit bättre att lägga de pengarna på kärnverksamhet i stället.

Så avslutningsvis, ja, jag tycker att det finns anledning till viss oro. Fullt implementerade skulle idéerna som SD ställt sig bakom ta Sala kommun i fel riktning, det är min övertygelse, även om vissa av idéerna nu verkar falla på sin egen orimlighet.

Och det är helt rätt att Magnus Edman redogjort kring varför de valt att backa Socialdemokraternas budget. Frågan är dock, var det värt det?

Erik Hamrin (M), gruppledare Salamoderaterna

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan