Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt M: Dubbelriktade budskap och politisk prestige

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Viveca Molin (M) svarar på Ulrika Spårebos (S) senaste debattinlägg i SA 30/4.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

”Vi har ingenting emot de förslag Alliansen föreslår – men vi tänker stoppa tillförseln av medel så det inte kommer gå att genomföra”. ”Alliansen lägger inga förslag utan alla förslag kommer från Socialdemokraterna – men som opposition behöver vi inte lägga några förslag”.

Detta är några av de dubbelriktade budskap Ulrika Spårebo (S) under den senaste veckan indikerat i olika sammanhang. Jag blev uppriktigt ledsen när jag läste Ulrika Spårebos svar på vårt inlägg om våra prioriteringar inom utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (UAN).

Om man har en vision och en tro på något är det ju det man vill förmedla och jobba för. Jag som moderat har värnat ALLA dessa områden vi nämner under min korta tid i UAN – kunskap, välmående och trygghet. Det är för mig det allra viktigaste och som jag har en tro är viktigt för våra barn och unga. Eftersom Ulrika Spårebo inte heller sitter som ledamot i UAN känns det märkligt att hon kan sitta och skriva att vi inte lägger några förslag. Jag som moderat har lyft massor med förslag och idéer. Sen att Socialdemokraternas ledamot många gånger kommit med kloka förslag som jag stått bakom är också relevant i historien för det är där vi ser den politiska skillnaden. Jag sitter som ledamot i nämnden för att försöka göra skillnad för våra barn. Det är min politiska övertygelse och det som jag kämpar för. Sen vem som lägger ett förslag har för mig alltid varit irrelevant. Nämnas ska också att många gånger då Socialdemokraternas förslag i nämnden gått igenom har vi varit en enig nämnd eller så har Alliansen haft ett likvärdigt förslag men Socialdemokraterna har fått igenom sitt förslag med hjälp av Salas Bästa och SD.

Annons

Annons

Men jag är stolt över de målsättningar vi jobbat fram inom Alliansen och när Ulrika Spårebo raljerar över dessa känns det mer som bitterhet och ett försök att återigen svartmåla vår politik. Att vi i UAN sitter och hejar på något som vi själva jobbat fram är väl ganska självklart.

Och en ändringsbudget ger väl ändå större möjligheter att faktiskt göra prioriteringar för att kunna genomföra åtgärder inom dessa områden (vilket vi faktiskt också har fått inskrivet i budgetskriften), än att stoppa alla tillskott av pengar som Socialdemokraterna gjorde på kommunfullmäktige med sitt märkliga yrkande om återremiss.

Ulrika Spårebo visar återigen att det är viktigare för henne och Socialdemokraterna att statuera exempel och politisk prestige än att faktiskt göra det som är bäst för våra medborgare. Och när Ulrika Spårebo pratar om att Socialdemokraterna vill ta ansvar och bjuder in till samtal kan jag meddela att det gör vi redan i UAN där Socialdemokraternas ledamöter varit inbjudna till möten för att diskutera frågor vid ett flertal tillfällen. Det Ulrika Spårebo, är att ta ansvar! Att såga verksamheter vid fotknölarna genom att på grund av politisk prestige stoppa möjligheter att utvecklas bara för att det kommer från Alliansen är det definitivt inte.

Viveca Molin (M), ledamot utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan