Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt L: V och MP till salu!

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mårten Hemström (L).

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Min största förundran över att skolan och vården offras nu av de rödgröna i Sala är faktiskt inte Socialdemokraternas agerande. Att dessa yrkade på återremiss är egentligen bara naturligt för ett makthungrigt parti som Socialdemokraterna, som naturligtvis bara vill sänka verksamheterna nu för att kunna höja dem i valrörelsen igen. Så fungerar Socialdemokraterna som parti. Nu får skolan ett besparingskrav på 15 miljoner på sig, vård och omsorg går miste om fem miljoner och kultur och fritid om två. Att S inte prioriterar skolan visste vi dessutom redan. Jag är inte förvånad.

Annons

Annons

Nej, det som gör mig förundrad, och arg, är att Vänsterpartiet säljer sig till Socialdemokraterna genom att rösta för detta! ”Inte till salu” har de haft som slogan, och även ”Skolan inte till salu”. Det vi såg förra måndagen var ett prov på raka motsatsen. Vänsterpartiets välfärdspolitik är i allra högsta grad till salu, särskilt skolan. Och att Miljöpartiet gör samma sak är fullkomligt hårresande. Ingela Kilholm Lindström (MP) stod till och med i talarstolen så sent som i höstas och sade att hon gärna såg mer pengar till skolan.

Än värre är att ingen företrädare för V eller MP vågade gå upp i den digitala talarstolen och försvara sitt agerande. De gömde sig bakom sin trygga skärm i fullkomlig tystnad inför ett beslut som var ämnat att slita sönder välfärden i Sala kommun.

Mårten Hemström (L), vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan