Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt Mp: Vi måste ha en hållbar ekonomi i Sala

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ingela Kilholm Lindström (Mp) svarar på Mårten Hemströms (L) debattinlägg.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Replik på Mårten Hemströms (L) debattinlägg (SA 5/5).

Förra veckans kommunfullmäktig var en kaosartad och även hätsk tillställning. Vid mer än en gång fick ordförande be tjänstgörande förtroendevalda att skärpa sig. Läs igen - förtroendevalda. De som fått förtroende att föra sina väljares talan, inte att använda sig av politiken för att raljera för sin egen privata tillfredställelse. Ledande Allians för Sala gick gemensamt till motangrepp mot Mp och V för att de inte röstar som de ville. Men det är ju själva grundidén med svensk partipolitik, att de olika partierna har egna tankar och idéer.

Annons

Annons

Sen går ledande politiker från Allians för Sala till personangrepp på sociala medier och insändare. Vissa genom att betala för att marknadsföra personangrepp. Vill man som förtroendevald fortsätta att lägga stora delar av sin fritid på kommunal politik i framtiden?

Mårten Hemström anser att jag förstör och inte vill att skolan i Sala ska få mer pengar. Samma Mårten som lade ett eget helt ofinansierat förslag på utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (UAN) som röstades igenom TROTS att han redan visste om att UAN har ett underskott på 15 miljoner kronor. Hur räknar man då? Ska UAN spara för att ge utrymme för Mårtens förslag? Är det verkligen rätt läge för en lektorstjänst när UAN i år igen har stora underskott, och får sämre måluppfyllnad?

Vad vill vi i Mp? Vi vill satsa på skolan OCH vård och omsorg, men inte genom att bara skjuta till pengar utan att ha kontroll över kvalité, måluppfyllnad, elever och personals mående. Efter delårsrapporten vet vi vilka pengar som finns att fördela och hur de bäst bör satsas. Vi måste ha en hållbar ekonomi i Sala som siktar långt fram. För framtiden!

Ingela K Lindström, Miljöpartiet de Gröna i Sala

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan