Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Insändare: Vi kan visst påverka

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Magnus Nystedt (C) skriver att det visst går att påverka politiken. Klipp ur SA 11/6.

Annons

"Fortsatt förundrad skattebetalare" skriver "Vi kan inte påverka politiker, chefer och högre tjänstepersoner". Men där har du fel - de politiker jag känner är ytterst lyhörda och känsliga för vad medborgarna tycker. Sen är det förstås så att de inte alltid håller med vad medborgarna vill. Men du "skattebetalare" och alla andra medborgare kan påverka ett annat sätt också, genom att själva ta ansvar och bli förtroendevalda.

Annons

Annons

Alla kan ställa upp i kommunvalet och söka att bli invald i kommunfullmäktige. Och även om du inte blir invald till fullmäktige kan du genom medlemskap i ett parti ändå få uppdrag i nämnder och styrelser.

Jag är medlem i ett parti och har för närvarande förtroendeuppdrag i Svenska kyrkan. Jag ställer upp i kyrkovalet i år och antagligen på kommunlistan nästa år. Om väljarna och mina partikamrater så vill kanske jag då är lyckosam nog att få något uppdrag.

Det är lätt att stå på sidan och klaga på "politiker". Men vi ska komma ihåg att 96 procent av alla förtroendevalda i våra kommuner är fritidspolitiker (enligt SKR, Sveriges Kommuner och Regioner). De betalar i praktiken med sin tid för att få vara med och styra kommunen i den riktning de tycker är bäst.

Det är ett ansvar som det vore bra om fler vore redo att ta på sig.

Magnus Nystedt (C)

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan